ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Frans mileuvignet: Lyon niet, Lille wel
Frans mileuvignet: Lyon niet, Lille wel
Nieuws

Frans mileuvignet: Lyon niet, Lille wel

  1. 9 juli 2017, 19:00
  2. 0 Reacties

Hier kennen we eigen regels voor milieuzones in een aantal steden. Het blijkt in Frankrijk al niet anders te zijn. In Lille is een sticker bij smog wel verplicht voor de buitenlandse automobilist (ook de snelweg door de stad), in Lyon niet.

Lyon niet

Het was al ingewikkeld. Het aanvragen van een Franse milieusticker. Het goedkoopst via de officiële site van de overheid. Maar ja, die Franse taal. Gelukkig kwamen er ook sites in onder andere het Nederlands. Alleen bleek je sticker dan opeens veel meer te moeten kosten. Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken komt de ANWB nu met de melding dat de stad Lyon een vignet niet verplicht aan buitenlandse automobilisten. Nergens gelezen, maar uit navraag bij deze gemeente blijkt de fietsersbond inderdaad gelijk te hebben.

Lille wel

In Lille gaan ze bij ernstige smog ook een milieuzone instellen. Die gaat ook gelden op de populaire snelweg dwars door de stad. En daar moeten, voor zover we weten, buitenlandse automobilisten wel een milieuvignet achter hun voorraam hebben. Hoewel Lille samenwerkt met Lyon aan de ontwikkeling van een permanente zone vullen ze de regels op dit moment dus verschillend in.

Op de site Hurktoilet.nl lees je hoe je snel en goedkoop aan een Frans mileivignet komt.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS