carpoolen

Frankrijk voert rijstrook in voor carpoolen

Nieuws

Frankrijk voert volgende maand speciale rijstroken voor carpoolers in. Ze zijn te herkennen aan een blauw (of zwart) bord met witte ruit. Overtreders krijgen een boete.

Carpoolen: twee of meer personen

De matrixborden boven de speciale rijstroken krijgen een witte ruit met een zwarte of blauwe achtergrond. De rijstrook met een dergelijk bord is uitsluitend bestemd voor carpoolers. Dat gaat voor een gedeelte van de dag gelden. In eerste instantie zal het een traject van 8 kilometer betreffen. En wel op de A48, de snelweg tussen Lyon en Grenoble.

De rijbaan is voorbehouden aan auto’s met twee of meer personen aan boord. Een flitssysteem telt het aantal inzittenden. Ook taxi’s en elektrische auto’s met een groene milieusticker mogen er gebruik van maken. De maximumsnelheid op de strook is 50 kilometer per uur. Rij je als vakantieganger alleen in je auto, dan loop je kans op een boete van 135 euro. Vooraf krijg je echter een waarschuwing. Op het matrixbord boven de rijbaan verschijnt je kenteken en de tekst dat je in overtreding bent. Het is de bedoeling dat op meerdere plekken in Frankrijk deze carpoolrijstroken worden ingevoerd.

Bron.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant