Frankrijk

Frankrijk: Fransen ga in eigen land op vakantie!

Nieuws

Frankrijk roept Fransen op in eigen land op vakantie te gaan. Nu nog onduidelijk is wanneer buitenlandse toeristen weer welkom zijn heeft de toeristensector dat hard nodig.

Frankrijk

De Franse staatssecretaris van toerisme Jean-Baptiste Lemoyne zei op televisie dat het zomaar zou kunnen gebeuren dat Frankrijk het deze zomer nog zonder buitenlandse toeristen moet doen. Het is daarom voor de toeristische sector heel belangrijk dat de Fransen zelf wel op vakantie gaan. Alleen zo kan de sector – eventueel zonder buitenlands bezoek – overleven. Frankrijk ontvangt normaal zo’n 17 miljoen buitenlandse vakantiegangers.

Dit werd in de media – ook bij ons – in eerste instantie uitgelegd alsof Frankrijk de hoop op buitenlandse toeristen deze zomer heeft opgegeven. Maar de staatssecretaris heeft het niet gehad over hoe het verder gaat deze zomer. Het is niet duidelijk of Frankrijk na 15 juni de grenzen voor buitenlandse toeristen opent.

Eind mei duidelijkheid

Eind mei beslist de Franse regering hoe het verder moet. Dan weten we waarschijnlijk of we deze zomer nog kunnen afzakken. Het alternatief – een vakantie in eigen land – is in ieder geval zeker geen straf. Het interview met de staatssecretaris is onder deze link terug te lezen.

De Europese Unie is momenteel bezig met een poging het beleid rond de zomervakanties te stroomlijnen. Daar hoort het openen van de grenzen bij. Net als het weer op gang brengen van het vrije verkeer binnen Europa. Vooral Engeland en Spanje – vooralsnog tot 15 juni gesloten voor toeristen – zien dit echter nog niet zitten.

Edit: dit is een herschreven versie van ons eerder gepubliceerde artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!