Frankia Yucon Fiat Ducato microliner

Frankia Yucon bijzondere buscamper nu ook op Fiat Ducato

Campers

Frankia kwam vorig jaar met een derde indeling van de buscamper, oftewel de microliner Yucon. Op basis van de Mercedes Sprinter zijn er een 6.0, een 7.0 en een 7.0 Lounge. Op de komende Caravan Salon in Düsseldorf zijn maar liefst vier nieuwe indelingen te bewonderen. En, die hebben ook nog eens verrassend de Fiat Ducato als basis.

De drie modellen op Mercedes Sprinter blijven ongewijzigd. Dus met het opvallende en innovatieve interieur. Compleet anders dan de anderen. Frankia heeft het over de wendbaarheid en buitenafmeting van een buscamper, maar dan met de luxe van een Luxe Liner. Ze noemen de Yucon daarom een microliner. De buscamper is er tot nu toe als zes en zeven meter lange variant.

Frankia Yucon op Fiat Ducato

Daar komt nu verandering in. Frankia gebruikt namelijk vanaf het nieuwe seizoen ook de Fiat Ducato als basisvoertuig. En wel voor alle drie de lengtematen. Dus de 5,4 meter, de 6 meter en de 6,3 meter lange versie. De nieuwe Yucons zijn de 54 B en 60 B. Beiden met een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin. De derde variant is de 63 G met enkele bedden in de lengterichting. De 63 H heeft een tweepersoonsbed in de lengterichting.

Frankia kondigt de verschillende indelingen aan op de website. Er zijn plaatjes van de indelingen te zien. Hierbij staat de aankondiging dat de nieuwe indelingen te zien zijn op de komende Caravan Salon van 28 augustus tot en met 5 september. Frankia heeft een plekje in hal 17. Details coming soon en slechts een wazige foto. Daar moeten we het nog even mee doen. We komen er op terug zo gauw er meer bekend is. We gaan hem zelf zeker bekijken in Düsseldorf.

De vier nieuwe indelingen

De kleinste van de vier krijgt de naam Microliner City. Hij heeft de 5,4 meter lange Ducato als basis.

Frankia Yucon Fiat Ducato buscamper
De Yucon 54 B op Fiat Ducato.

De tweede variant is de microliner Dreamy. Hij heeft dezelfde indeling op een lengte van zes meter.

Frankia Yucon
De Yucon 60 B op Fiat Ducato.

De microliner Spacious is 6,36 meter lang. Hij heeft achterin twee enkele bedden in lengterichting.

buscamper Fiat Ducato
De Yucon 63 G op Fiat Ducato.

En dan is er nog de microliner Flexibel. We denken dat het tweepersoonsbed achterin een hefbed is. Dan heb je onderweg de ruimte voor bijvoorbeeld fietsen.

buscamper Frankia Yucon
En tenslotte de Yucon 63 H.

Ook de drie modellen van de Frankia Yucon op Mercedes Sprinter krijgen vanaf nu een naam. De 6.0 heet voortaan microliner Smart. De 7.0 is de microliner Roomy. De 7.0 Lounge heet microliner De Luxe. Gaat dat zien in Düsseldorf, hal 17.

Naar de site van Frankia.

Eerder schreven we over de Yucon op Mercedes dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!