Frankia Neo 2019

Frankia Neo halfintegraal op Mercedes Sprinter

Campers

Vorige week waren we bij Frankia in Wirsberg. Daar zagen we de Neo. Een compleet nieuw ontwikkelde halfintegraal met de nieuwe Mercedes Sprinter als basis. Hij is er naar keus met een maximaal gewicht van 3500 kilo of 4500 kilo. 

Kom binnen: giga achterklep

Het eerste wat opvalt zijn niet de strakke lijnen, de hoeken en de geslaagde overgang tussen cabine en het woongedeelte. Die zien we pas in tweede instantie. Want het eerste wat opvalt is de gigantische achterklep van de garage. Je klapt zo’n beetje de hele onderste helft van de achterwand omhoog. Daarnaast is er aan de zijkant nog een luik. De 1,20 meter hoge garage is zo optimaal bereikbaar. Frankia noemt dat het Easy Load-concept. Er kan ook best een hoop bagage mee. Want als je kiest voor de 3500 kilo versie, dan is het laadvermogen toch nog een mooie 483 kilo. Dat komt door de lichte bouw van de Neo. Het door Frankia zelf ontwikkelde chassis helpt daar een handje aan mee.
Frankia Neo achterklep

Cabine in kleur

De Neo is 6,98 meter lang, 2,24 meter breed en 2,90 meter hoog. De wanden van de opbouw zijn nieuw ontwikkeld. De buitenkant is van een aluminium legering. De wanden hebben een dikte van 32 millimeter. Ook de bodem is van aluminium, terwijl het dak is gemaakt van hagelbestendig gfk. De goede isolatie maakt hem winterhard. De cabine is er in twee kleuren, die mooi afsteken bij de witte opbouw. Je kunt kiezen voor de kleuren Selenit en Tonerit, die we hier voor het gemak oneerbiedig grijs en zwart zullen noemen.
Frankia Neo bed

Verwarmde dubbele bodem

Onder de kap de Euro 6 Blue Tec met 143 pk. Daar hangt een handgeschakelde zesversnellingsbak aan. Starten doe je key-less; er komt geen sleutel aan te pas. De dubbele bodem loopt van voor naar achter en is verwarmd. Voor is hij 20 centimeter hoog, achter zelfs 40 centimeter. De verswatertank heeft een inhoud van 120 liter (20 tijdens de rit). De afvalwatertank kan 100 liter aan. Frankia geeft 7 jaar dichtheidsgarantie. De nieuwe voorwielaangedreven Frankia Neo halfintegraal is er vanaf zo’n 93.000 euro.
Frankia Neo 2019 indeling

En verder nog

De Neo behoort tot de zogenaamde M-Line; campers op basis van Mercedes. Daarnaast heeft Frankia ook de F-Line, op basis van de laatste nieuwe versie van de Fiat Ducato, de 6d. De nieuwe motoren hebben 10 pk extra en zijn leverbaar met een nieuwe negentraps automaat. Frankia bouwt op de nieuwe Ducato een nieuw vlaggenschip: de Titan I 890 GD-B met barzit. Nieuw bij Frankia is verder het zogenaamde wellness-bad, dat meer ruimte te bieden heeft. De koffiehoek is compleet met Nespresso-apparaat. De instap naar het woongedeelte werd lager. Als standaard zit er nu een Dometic Tec Tower 10 koelkast in alle campers. En voor de cabine is elektrische plissé-verduistering beschikbaar.
Frankia Platin 2019
www.frankia.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant