Frankia Futureconcept

Frankia claimt nieuwe campersoort

Campers

Een combinatie van camper en buscamper bestaat nog niet. Reden voor Frankia hier eens verandering in te brengen. Dat doet de fabrikant met een camper die anders is dan alle andere. De naam? Die is er nog niet, maar de werktitel is veelbelovend: Futureconcept. 

Frankia FutureconceptSprinter als basis

Alles aan dit nieuwe model is anders. Het begint bij het basisvoertuig, de achterwielaangedreven Mercedes Sprinter. Dat is niet zo bijzonder, maar Frankia is de eerste die de zeven meter lange variant gebruikt. Daarbij heeft de bus een super hoog dak. Dat zorgt voor heel veel ruimte en comfort in het interieur. Ook hier ontbreken de vele assist-systemen zoals zijwind-assist en een multimediasysteem (MBUX) niet. Vierwielaandrijving is optioneel mogelijk. Achterin kun je ook nog twee extra zitplaatsen creëren.
Frankia Futureconcept

Lounge

Het wonen in de nieuwe Frankia doe je in de ruim opgezette lounge. Van de zithoek is redelijk simpel een bed in lengterichting te maken (bedmaat 2 bij 1,35 meter). Uniek zijn het nieuw ontwikkelde opbergconcept, het meubelontwerp en de gebruikte kleurstelling. Een eigen stijl, veel comfort, een douchecabine en steen als oppervlaktemateriaal. Het opvallendste is volgens Frankia echter de keuken. Deze heeft veel slimme details en een spannende mix van gebruikte, natuurlijke materialen en edele oppervlakten.
Frankia Futureconcept
De wereldpremière van het Futureconcept staat gepland voor de Caravan Salon in Düsseldorf. Dit jaar is deze van 31 augustus tot 9 september.
www.frankia.com
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant