ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci
Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci
Nieuws

Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci

  1. 2 mei 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Eind november vorig jaar schreven we dat Ford het dossier Transit en de problemen rond de 2.2 Tdci-motor wil sluiten. In ieder geval voor het begin van het nieuwe camperseizoen. Helaas, dat is nog steeds niet gelukt.

Ford Transit eigenaren nog steeds in onzekerheid

Ford maakte deze afspraak met camperclub NKC. Ford en de NKC spraken elkaar meerdere malen hierover, onder andere op de televisie in het programma Kassa. De Nederlandse Kampeerauto Club drong daarbij aan op een oplossing waarmee alle Transit-eigenaren met de betreffende motor zonder zorgen weer verder konden met hun camper. De problemen beperken zich tot de 2.2 Tdci-motoren van auto’s met de bouwjaren 2006 tot en met oktober 2010. Ford beloofde uiterlijk in april met een oplossing te komen. Inmiddels heeft het concern laten weten meer tijd nodig te hebben, maar “zeer binnenkort” de plannen te kunnen presenteren. Stan Stolwijk, directeur van de NKC, zegt in een reactie dat Ford dat al enige tijd roept. “Zeer teleurstellend”, zo is zijn oordeel.

Ford werkt aan een soort nul-meting, waarbij de motor een onderhoudsbeurt krijgt en de verstuivers worden getest. Indien nodig worden deze vervangen. Ford zou na deze handelingen een soort garantie geven op de motor. Dit zou dan een soort verzekering moeten zijn die eigenaren afsluiten. Dat laatste blijkt nogal moeiijk. Zo is bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoe Ford de kosten wil verdelen. Ook de afhandeling van de schades die tot nu toe zijn ontstaan is nog niet rond.

Eerdere en latere bouwjaren kennen de problemen niet.

Onderhoud bij Ford dealer

Het advies van Ford is om het reguliere onderhoud bij een Ford dealer te laten uitvoeren. De verstuivers laten testen kan ook geen kwaad, al moet je dat dan wel doen bij een gecertificieerd testcenter voor het gemonteerde merk verstuivers. Meer dan dit kun je als eigenaar niet doen, aldus Ford. “Fraaie woorden”, meent Stolwerk. Maar hij wijst erop dat veel camperaars op het punt staan om op vakatie te gaan. Het is maar de vraag of iedereen het beloofde pakket kan afwachten. “De tijd begint nu echt te dringen”. Voor vragen verwijst Stolwerk uitdrukkelijk naar de klantenservice van Ford Nederland: 070 7703777.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS