ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci
Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci
Nieuws

Ford Transit: nog steeds geen oplossing 2.2 Tdci

 1. 2 mei 2017, 17:00
 2. 0 Reacties

Eind november vorig jaar schreven we dat Ford het dossier Transit en de problemen rond de 2.2 Tdci-motor wil sluiten. In ieder geval voor het begin van het nieuwe camperseizoen. Helaas, dat is nog steeds niet gelukt.

Ford Transit eigenaren nog steeds in onzekerheid

Ford maakte deze afspraak met camperclub NKC. Ford en de NKC spraken elkaar meerdere malen hierover, onder andere op de televisie in het programma Kassa. De Nederlandse Kampeerauto Club drong daarbij aan op een oplossing waarmee alle Transit-eigenaren met de betreffende motor zonder zorgen weer verder konden met hun camper. De problemen beperken zich tot de 2.2 Tdci-motoren van auto’s met de bouwjaren 2006 tot en met oktober 2010. Ford beloofde uiterlijk in april met een oplossing te komen. Inmiddels heeft het concern laten weten meer tijd nodig te hebben, maar “zeer binnenkort” de plannen te kunnen presenteren. Stan Stolwijk, directeur van de NKC, zegt in een reactie dat Ford dat al enige tijd roept. “Zeer teleurstellend”, zo is zijn oordeel.

Ford werkt aan een soort nul-meting, waarbij de motor een onderhoudsbeurt krijgt en de verstuivers worden getest. Indien nodig worden deze vervangen. Ford zou na deze handelingen een soort garantie geven op de motor. Dit zou dan een soort verzekering moeten zijn die eigenaren afsluiten. Dat laatste blijkt nogal moeiijk. Zo is bijvoorbeeld nog niet duidelijk hoe Ford de kosten wil verdelen. Ook de afhandeling van de schades die tot nu toe zijn ontstaan is nog niet rond.

Eerdere en latere bouwjaren kennen de problemen niet.

Onderhoud bij Ford dealer

Het advies van Ford is om het reguliere onderhoud bij een Ford dealer te laten uitvoeren. De verstuivers laten testen kan ook geen kwaad, al moet je dat dan wel doen bij een gecertificieerd testcenter voor het gemonteerde merk verstuivers. Meer dan dit kun je als eigenaar niet doen, aldus Ford. “Fraaie woorden”, meent Stolwerk. Maar hij wijst erop dat veel camperaars op het punt staan om op vakatie te gaan. Het is maar de vraag of iedereen het beloofde pakket kan afwachten. “De tijd begint nu echt te dringen”. Voor vragen verwijst Stolwerk uitdrukkelijk naar de klantenservice van Ford Nederland: 070 7703777.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Kampeerjaar 2015 prima
Nieuws

Kampeerjaar 2015 prima

Het kampeerjaar 2015 is bijna om en dus kijken we terug. Het grote kampeerland Duitsland, er zijn daar heel wat...

 1. 8 december 2015, 0:00
 2. 0 Reacties

Nieuwe camperplaatsen ‘t Zand

Bij de historische korenmolen De Hoop aan de Parallelweg in ‘t Zand, zo’n 8 kilometer van Schagen, worden veertien camperplaatsen...

 1. 7 januari 2015, 0:00
 2. 0 Reacties

MEER Nieuws NIEUWS

De diesel krijgt het moeilijk
Nieuws

De diesel krijgt het moeilijk

De diesel en de milieuzones, het gaat moeilijk samen. Stuttgart voert per 2018 als eerste stad verregaande maatregelen in  voor een betere luchtkwaliteit. We zetten de feiten nog eens op een rij. Diesel en…

 1. 20 mei 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
Rijvaardigheidstraining voor camperaars
Nieuws

Rijvaardigheidstraining voor camperaars

Het allereerste rijvaardigheidscertificaat voor camperaars is uitgereikt. De rijvaardigheidstraining is ontwikkeld door de NKC en BOVAG. Behalve betere vaardigheden krijg je ook nog eens 5 jaar lang 10% korting op je NKC Camperverzekering. Rijvaardigheidstraining:…

 1. 19 mei 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
Adria en Subaru op Campingtour
Nieuws

Adria en Subaru op Campingtour

Adria dealer caravanbedrijf M. van der Sande en Subaru Kleinwier trekken eropuit. Vrijdag 19 mei a.s. starten ze met een dynamische en enthousiaste campingtour. Met de Adria Aviva en Subaru Forester in de hoofdrollen….

 1. 19 mei 2017, 11:00
 2. 0 Reacties
Joyne 2e aanbieder satelliet-tv van NL
Nieuws

Joyne 2e aanbieder satelliet-tv van NL

Voor iedereen die tv kijkt via de satelliet: het bedrijf Joyne lijkt definitief de tweede aanbieder van Nederland te gaan worden en daarmee komt er een concurrent voor CanalDigitaal. Joyne wil 12 juli starten….

 1. 14 mei 2017, 17:00
 2. 0 Reacties
Anti-teek producten zijn must-haves
Nieuws

Anti-teek producten zijn must-haves

We lieten je eerder de teken app zien. Maar er zijn meer middelen om je te beschermen. Care Plus breidt zijn assortiment anti-teek producten uit. Nieuwe must-haves voor elke enthousiaste wandelaar en natuurliefhebber. Anti-teek,…

 1. 12 mei 2017, 17:00
 2. 0 Reacties