Nugget Cross

Ford Nugget Cross in race-look

Campers

Een nekkendraaier, dat is de nieuwe Nugget Cross. Deze blauw-oranje versie valt namelijk behoorlijk op. De kleuren stammen uit een mooi raceverleden van Ford. Hij staat wat hoger op de wielen en dat oogt best stoer.

Nugget Cross: trekt de aandacht

Nadelen heeft deze uitvoering ook. De Nugget Cross zorgt voor veel bekijks en aanspraak. Daar moet je tegen kunnen. De in opvallende racekleuren gewrapte versie is te huur en te koop bij het Duitse bedrijf Nugget Schmiede in Kochel am See. Zij bedenken steeds nieuwe opvallende buitenkanten. Deze versie is tevens voorzien van zwarte lichtmetalen velgen en een stoere beugel voorop. Ook zitten er op het dak led-lichtstrips.

Nugget Cross lier

De Nugget Cross heeft geen vierwielaandrijving. Wel staat hij hoger op de wielen. Aan de voorkant scheelt dat zes centimeter. Achterop is een lier gemonteerd. Mocht je vast komen te zitten, dan kun je jezelf vlot trekken. Hoe dat vordert, kun je bekijken op de gemonteerde achteruitrijcamera. Op de achteras zit luchtvering. Onder de kap heeft de Ford een sportieve 2 liter diesel met 130 pk.

Oranje-blauwe wrap

De folie loopt aan de achterkant door over de ramen. Voordeel van deze folie met gaatjes is dat je wel naar buiten kunt kijken, maar niet naar binnen. Het hefdak op de Ford Nugget Cross is van het type Open Sky. Het passende oranje tentdoek kun je losmaken. Dan heb je vanuit bed een schitterend uitzicht. Ook met gesloten doek kun je van de sterrenhemel genieten. Het dak is namelijk voorzien van een glazen sunroof. Dit kun je ook open zetten. Prima voor de ventilatie.

Nugget Cross hefdak

De indeling is hetzelfde gebleven. Draaibare cabinestoelen en een bank. De L-vormige keuken staat achterin. Optioneel kun je er een blauwe of oranje luifel bij kopen. Het qua kleur bijpassend campingmeubilair is ook een aanrader. Op het dak ligt een zonnepaneel. De watertank heeft een inhoud van 84 liter. Je kunt zo een paar dagen zelfstandig staan. Een entertainmentsysteem met krachtige boxen en een 8 inch display in het dashboard maken de Nugget Cross af. En dan hebben we nog niet eens alle extra’s genoemd.

Deze rijk uitgeruste versie van de Nugget Cross komt in Duitsland op een prijs van 63.940 euro. Dat is zonder bpm.

Naar de site van Nugget Schmiede.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant