ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Ford en VW gaan samenwerken
Ford en VW gaan samenwerken
WVTTK

Ford en VW gaan samenwerken

  1. 3 februari 2019, 11:00
  2. 0 Reacties

Volkswagen en Ford kondigen een samenwerking aan. Vanaf 2022 moeten de eerste gezamenlijk ontwikkelde auto’s te koop zijn. Te beginnen met pick-ups en lichte bedrijfswagens. Een groeiend segment waarin beide grootmachten samen willen optrekken.

Onder eigen naam

Het is niet de bedoeling dat de samen ontwikkelde voertuigen onder een andere of nieuwe naam op de markt komen. Net zoals er nu een Fiat-, een Citroën- en een Peugeotversie van dezelfde bus is, komt er ook een Ford– en een Volkswagen-versie van de nieuwelingen. De samenwerking gaat op wereldwijde schaal plaatsvinden. De eerste voertuigen worden niet voor 2022 verwacht.

Ford VW

Waar de productie plaatsvindt, is nog niet bekend. Beide concerns zijn verder met elkaar in overleg over een toekomstige samenwerking op het gebied van elektrisch en autonoom rijden. Het eerste beoogde doel is echter kosten besparen bij het ontwikkelen van nieuwe pick-ups en lichte bedrijfswagens. Beide merken laten verder weten zelfstandig te willen blijven en elkaar nog steeds als concurrent te zien. Ze hopen dat de samenwerking vanaf 2023 voor betere resultaten in de boeken van beide merken zorgt.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER WVTTK NIEUWS