FlowCamper 2019

Flowcamper onthult nieuw model en nieuwe namen

Campers

Buscamperbouwer Flowcamper lanceert de Frieda Stern: een nieuw model op basis van de Mercedes Vito. De bestaande buscampermodellen Classic en Space hebben nieuwe namen gekregen. Zij gaan voortaan als Frieda en Fritz door het leven.

Frieda (Stern) en Fritz

Frieda, voorheen de Space, met de VW T6 als basis is super praktisch als bus voor alledag. Naast een bed met een breedte van 1,60 meter heeft hij vijf tot zeven zitplaatsen in de aanbieding. Fritz, voorheen de Classic, is de comfortabele bus met de designkeuken van echt hout. Helemaal nieuw is de Frieda Stern op basis van de Mercedes Vito. Ook bij de nieuweling is het motto: ‘Van your life’: het moet vooral praktisch en betaalbaar zijn en daarbij voorzien van een retro-tintje.
FlowCamper Frieda Fritz

Uitneembare modules en kleur

In de Flowcampers zijn de meubelmodules gemaakt van echt hout. Ze zijn gemakkelijk uitneembaar. Zo is er een keukenmodule met koelkast, wasbakje, jerrycans en een 1-pits gasstel. Je kunt er zelf de aankleding van de zijkant bij kiezen in stof of hout. Het colourconcept van Flow combineert de kleuren van het interieur met die van de buitenkant van de bus. Gordijnen, kussens en meubelfronten zijn dan in een matchende kleur uitgevoerd. Doordat modules en banken uitneembaar zijn kan de buscamper op vele verschillende manieren worden gebruikt.
Flowcamper bed

Vw en Mercedes

Basis voor de VW Flow is de VW T6 Transporter met 75 kW/102 pk en handgeschakelde versnellingsbak. Een sterkere motor, automaat  of vierwielaandrijving is o.a. optioneel. Er is een versie met hefdak en vast verhoogd dak. Prijzen in Duitsland vanaf 41.400 euro (exclusief bpm). Basis voor de  Mercedes Flow is de Vito Tourer Base 114 CDI. Deze heeft standaard de 100 kW/136 pk dieselmotor onder de kap. Er is ook een 140 kW/190 pk sterke versie. De 7G-automaat en vierwielaandrijving zijn optioneel. Hij is er alleen met hefdak en zogenaamd comfortbed en kost in Duitsland 42.400 euro (exclusief bpm).
Flowcampers maakt onderdeel uit van Vanufaktur GmbH in het Duitse Hagen. Hier worden sinds 2004 campers gebouwd. Eigenaren Petra Filmether en Martin Hemp zijn zelf enthousiaste camperaars.
www.flowcamper.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!