Fjordsen xl daktent

Fjordsen XL: bijondere daktent uit eigen land

Tent

Fjordsen is een Nederlands bedrijf dat daktenten maakt. Bijzondere daktenten, want ze zijn heel licht, passen op vrijwel elke auto en hebben een opblaassysteem.

Fjordsen XL in 13 verschillende designs

In april lanceert het Nederlandse Fjordsen zijn daktent XL ook op de Duitse markt. Ter gelegenheid van die introductie is er keus uit dertien verschillende designs. Deze daktent past – volgens de fabrikant – op 99% van alle auto’s. De tent is ruim, comfortabel en met een gewicht van 60 kilo ook nog eens licht. Hij is gemakkelijk in en uit te klappen en biedt ruimte aan vier personen. De tent heeft aan alle vier de kanten grote ramen. Een matras is niet inbegrepen. De XL is gemaakt van de topmaterialen van TenCate.

Aerodynamisch

De daktent zit veilig opgeborgen onder een weerbestendige hoes. De maten zijn ingeklapt 220 x 110 x 35 centimeter. De hoes eraf, sluitingen losmaken en openklappen. De ladder die je hiervoor nodig hebt, is bijgeleverd. Je moet er wel een plekje in de auto voor zoeken. Door de tent uit te klappen, verdubbel je het vloeroppervlak. Dat wordt 2,2 bij 2,2 meter bij een hoogte van 1,30 meter. Daarmee is er plek voor drie tot vier personen in de tent.

Fjordsen xl

Vervolgens blaas je met een 12 volt compressor het buizenframe van de tent op. Dat duurt drie minuten. Door het stevige TenCate-doek is de tent duurzaam en schimmelwerend. De Fjordsen XL werd uitvoerig in de windtunnel getest. De normale prijs voor deze daktent is 2750 euro. Hij kost nu 2500 euro. Kies op onderstaande site het design dat bij je past. Je krijgt hem gratis thuisgestuurd.

Naar de site van Fjordsen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!