films

Films met een camper in de hoofdrol

WVTTK

Er zijn heel wat films waarin een camper de hoofdrol speelt. Fijn om thuis naar te kijken nu we niet zo vrij op pad kunnen als we willen. Camperreisorganisatie Travelhome tipt onderstaand lijstje.

Films om bij weg te dromen

R.V.: Runaway Vacation met Robin Williams en Jeff Daniels (2006)
Als er een film is waarin de RV een hoofdrol speelt, dan is het deze wel. Dit is een hilarische roadmovie voor het hele gezin. Bob Munro en zijn gezin trekken in een gehuurde camper door Colorado. De nodige komische situaties komen voorbij. De camper van Munro is een Georgetown van fabrikant Forest River. Trailer.

Lost in America met Albert Brooks en Julie Hagerty (1985)
Ontslag in plaats van promotie voor reclamemaker David Howard. Dat is een mooi moment om het roer om te gooien. Samen met zijn vrouw gaat hij per camper Amerika ontdekken. De camper in de film is een Winnebago. De film is onder meer opgenomen in Californië, Arizona, Nevada, Georgia en New Mexico. Prachtig gevoel voor humor. Trailer.

The Long, Long Trailer met Lucille Ball en Desi Amaz (1954)
Tracy en Nicky gaan op huwelijksreis. Dat doen ze met een onmogelijk lange caravan. Dat zorgt uiteraard voor de nodige complicaties. Leuke feelgood film voor het hele gezin. De trailer in deze film is een schitterende Redman New Moon 1953 model. Trailer.

We’re the Millers met Jason Sudeikis en Jennifer Aniston (2013)
Luchtig vermaak over drugsdealer David Clark en zijn bovenbuurvrouw. Davids geld – bestemd voor een drugsdealer – wordt gestolen. Daarom moet hij drugs in Mexico ophalen, mét een camper. De camper waar ze in reizen is een Coachmen Encounter. Trailer.

Spaceballs met Mel Brooks en John Candy (1987)
Spaceballs is een parodie op de Star Wars-films. Erg melige film waarin een bijzondere camper figureert als een spaceship, een camper met vleugels en straalmotoren. Trailer.

The Incredibles animatiefilm (2004)
Leuke animatiefilm voor kinderen met Mr Incredible als superheld. Mooie scène waarin de Incredibles-familie een witte camper steelt en met een Syndrome-raket de camper naar Metroville vliegt. Trailer.

The Toy Box met Mischa Barton en Denise Richards (2018)
Liggen de kinderen in bed? Dan is het tijd om naar deze horrorfilm te kijken. Charles heeft een oude camper gekocht, omdat hij er even tussenuit wil met zijn familie. Zijn vrouw is onlangs overleden en hij wil de band met zijn twee zoons herstellen. Tijdens de reis komt de familie in contact met een zekere Samantha en haar broer, die gestrand zijn. Ze nemen het tweetal mee via een omweg door de woestijn. Wanneer de groep de weg kwijt raakt, is dat het begin van een hoop ellende. Trailer.

Grandma’s Blessings met John Youmans en Mitch Rossel (2013)
Drayton Taylor is een lokale tv-presentator in Valdosta, Georgia. Op een dag krijgt hij een telefoontje dat zijn oma is overleden en dat hij naar Austin (Texas) moet komen voor de erfenis. De nalatenschap blijkt een oude camper te zijn. Met een vriend van oma knapt hij de camper op en samen besluiten terug te rijden naar Georgia. Onderweg beleven ze allerlei bizarre en grappige situaties. Trailer.

Films

The Leisure Seeker met Donald Sutherland en Helen Mirren (2017)
Als er ooit een mooie naam aan een camper is gegeven, dan is het wel The Leisure Seeker. Zo noemen het koppel John en Ella hun stokoude camper, een Winnebago Indian uit 1975. John lijdt aan Alzheimer en ze willen nog één keer een mooie reis maken. Dat wordt een roadtrip van Boston naar Key West in Florida. Trailer.

Breaking Bad met Bryan Cranston en Aaron Paul (2008)
Een briljante Netflix-serie waar de hoofdpersonages Walter White en Jesse Pinkman verwikkeld raken in het maken en verkopen van de drug crystal meth. Alleen al de openingsscène met de camper – een 1986 Fleetwood Bounder – is fantastisch. De camper wordt omgetoverd tot een mobiel drugslab. Trailer.

Travelhome
Travelhome biedt campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Chili, Japan, Cuba en Europa. Voor meer informatie over het campervakantieaanbod kijk op www.travelhome.nl.


Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant