ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Fiat verslikt zich in terugroepactie
Fiat verslikt zich in terugroepactie
Nieuws

Fiat verslikt zich in terugroepactie

  1. 10 maart 2018, 17:10
  2. 0 Reacties

Fiat heeft een goede naam. Als er iets fout gaat volgt er een terugroepactie en wordt het probleem opgelost. Wat dat laatste betreft heeft het bedrijf bij de voorlaatste terugroepactie, nummer 6152, een inschattingsfout gemaakt. Ergernis bij o.a. campereigenaren is het gevolg.

Meer campers terug dan verwacht

FiatDe terugroepactie met het nummer 6152 is niet nieuw. Deze betreft de bevestiging van de EGR-klep van wereldwijd iets meer dan 38.000 Ducato’s. Allemaal voorzien van de 2.3 liter Euro 6 diesel-motor en van de band gelopen tussen februari 2016 en juli 2017. Nieuw is wel dat in de praktijk is gebleken dat garages soms langer dan gebruikelijk moeten wachten op nieuwe onderdelen om de reparaties uit te kunnen voeren. En dat is niet fijn, want het advies is om tot na de reparatie niet meer met de auto te rijden. Bij een aantal dealers worden nu eerst foto’s gemaakt waarna onderdelen kunnen worden besteld. Het lijkt erop dat Fiat zich een beetje heeft vertild.

De woordvoerder van Fiat in Duitsland, Markus Hauf, geeft in het laatste nummer van het blad ‘Reisemobil International’ desgevraagd toe dat Fiat niet had gerekend op een dergelijk hoge opkomst van campers in de winterperiode. Het merendeel van de campers heeft een Ducato-onderstel. Niet toevallig net voor de elfde keer op rij uitgeroepen tot “beste camperonderstel van het jaar”. Daar komt bij dat bij de vervanging van het onderdeel, waarvoor een uur staat, kan blijken dat verdere reparaties nodig zijn. Logischerwijs duurt het dan ook langer. Fiat doet er inmiddels alles aan om de onderdelen sneller bij de garagebedrijven te krijgen.

Fiat

Zelf even checken kan ook

Nummer 6152 is niet de enige recente terugroepactie van Fiat. Vorig jaar waren er ook nog nummer 6106, die de nokkenas betrof, en 6042 die over een vrijwillige software-update ging. De laatste actie, nummer 6172, is van januari van dit jaar. Deze betreft Ducato’s met de chassisnummers 02781370 tot 02F64300. Hiervan kan de turboslang losraken. In het ergste geval gaan er lampjes branden en ben je vermogen kwijt. Het is een kwestie van een klemmetje vervangen. Wil je weten of jouw Fiat ook moet? Bel even met je dealer, stuur een mailtje naar Fiat of voer je chassisnummer in op www.fiatcamper.nl  en kijk of er actuele acties zijn voor jouw Fiat.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS