Garantietermijn

Fiat en Volkswagen verlengen garantietermijn

Nieuws

Fiat en Volkswagen verlengen de termijnen voor garanties, onderhoud en service. Zo voorkomen ze dat de garantietermijn verstrijkt terwijl de camper door de lockdown niet in gebruik is.

Garantietermijn Fiat tot na lockdown

Fiat verlengt de garantietermijn voor alle nieuw geleverde campers. Dus ook voor het momenteel meest verkochte basisvoertuig: de Fiat Ducato. Veel campers staan door de lockdownmaatregelen noodgedwongen stil. Het zou – aldus Fiat – niet eerlijk zijn als de garantie gedurende de stilstand verder zou lopen of zelfs zou verstrijken. Ook het aanhouden van de voorgeschreven service-intervallen is niet altijd mogelijk. Daarom loopt de garantie door tot een maand na het beëindigen van de lockdown. De maatregelen gelden voor voertuigen die zijn geleverd vanaf de ingangsdatum van de lockdownmaatregelen tot aan een door Fiat nader te bepalen einddatum.

garantietermijn
De Italiaanse Sevelfabriek waar de Fiat Ducato wordt gemaakt.

Voorwaarde is dat service- en garantiewerkzaamheden uiterlijk een maand na einde van de lockdown worden uitgevoerd. Of tenminste zijn ingepland. Uitzonderingen zijn voertuigen die in gebruik zijn gebleven tijdens de lockdown en voertuigen die het maximale afgesproken aantal kilometers overschrijden. Dat geldt ook voor voertuigen met een actueel probleem dat reparatie vereist.

Volkswagen verlengt drie maanden

Volkswagen verlengt de garantietermijn van de modellen Amarok, Caddy, T6 en T6.1 en de Crafter. Dus ook van alle campers met deze modellen als basis. Het betreft voertuigen waarvan de garantie afloopt van 1 tot en met 31 mei. Vanaf de oorspronkelijke einddatum plakt VW er nog drie maanden aan vast. Volkswagen zegt ook hier te kiezen voor een flexibele oplossing voor de bezitters. Niet alleen konden de bezitters zelf niet de weg op. Ook waren bedrijven in veel landen tijdelijk gesloten. De verlenging van de garantie is op eigen initiatief van Volkswagen en een eenmalige actie.

Naar de site van Fiat Professional.

Naar de site van Volkswagen bedrijfswagens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant