Sevelfabriek

Sevelfabriek hervat productie Fiat Ducato

Nieuws

In het Italiaanse Atessa rollen weer bussen van de band. De Sevelfabriek maakt Ducato’s, Jumpers en Boxers. Oftewel zeventig procent van de basisvoertuigen voor campers.

Sevelfabriek treft strenge veiligheidsmaatregelen

De Sevelfabriek lag sinds 17 maart noodgedwongen stil. De fabriek is een joint venture tussen Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en de Franse PSA Group. Het is een van de grootste fabrieken in zijn soort. De fabriek bedient de internationale markt. De genomen maatregelen voorafgaand aan de opening zijn streng. Zo is 30.000 vierkante meter productieoppervak gedesinfecteerd. Er zijn 130 desinfectiestations geplaatst. Zo’n 6000 folders en 18000 posters met informatie zijn gedrukt en verspreid.

Sevelfabriek

Temperatuurgevoelige camera’s

Bij de ingangen hangen temperatuurgevoelige camera’s om de temperatuur van de medewerkers te controleren. Er zijn zo’n 600 uitgiftepunten van beschermingsmateriaal. De complete fabriek is op 17 maart gedesinfecteerd. Voor aanvang van de productie is dat nog eens herhaald. De Sevelfabriek hanteert nu ruimere openingstijden om zo de onderlinge afstand te kunnen waarborgen. In verschillende ruimten is het maximale aantal aanwezigen teruggebracht.

sevelfabriek

WhatsApp en e-mail

Via een WhatsApp-bericht en een e-mail worden medewerkers verwezen naar een site. Daar staan de voor hun afdeling geldende hygiënemaatregelen beschreven. Kantoren zijn opnieuw ingericht. Werkplekken zijn van elkaar gescheiden door schermen. De Sevelfabriek laat weten dat de gezondheid van de medewerkers de hoogste prioriteit heeft. En dat de opening alleen mogelijk is dankzij de samenwerking met experts en virologen. Regering en lokale overheden zijn nauw betrokken.

Naar de site van Fiat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!