Fiat Ducato Electric

Fiat Ducato Electric is 100% elektrisch

Nieuws

Je kon er op wachten en hij is er nu (bijna). De eerste volledig elektrische Ducato – de Fiat Ducato Electric – komt in alle bekende carrosserievarianten en laadvolumes op de markt. Het hoogste laadvermogen is 1950 kilo. De actieradius ligt daarbij tussen de 220 en 360 kilometer.

Fiat Ducato Electric staat in 2020 in de showroom

Centraal bij het ontwerp en de ontwikkeling van de elektrische Ducato stond de manier waarop klanten hun Ducato’s gebruiken. Dat is door Fiat een jaar lang gemonitord. Conclusie: de markt is er klaar voor. Mede met dank aan de flinke groei van online commercie en daarmee de post- en koeriersdiensten. En meer in het algemeen: we willen de milieuzone en het centrum van de stad in kunnen rijden als we er moeten zijn. De Fiat Ducato Electric is wat dat betreft, samen met zijn CNG/Biogasvariant Natural Power, het alternatieve aanbod.

Proefdraaien

Pilot-projecten lopen inmiddels bij enkele grote industriële klanten. Zo werden specifieke behoeften geïdentificeerd. En daar kan Fiat bij het verder uitrollen zijn voordeel mee doen. Fiat gaat complete mobiliteitsoplossingen bieden, van het voertuig tot de infrastructuur. De nieuwe Electric is om die reden niet alleen verkrijgbaar in alle bekende uitvoeringen. Ook de capaciteit van de accu is flexibel. Vandaar een actieradius van tussen de 220 en 360 kilometer.

Indrukwekkende prestaties

Voor een optimaal gebruik van de energie wordt de snelheid begrenst op 100 kilometer per uur. Het maximum vermogen komt uit op 90 kW. Het maximumkoppel is 280 Nm. De elektrische aandrijving gaat daarbij niet ten koste van het laadvolume van tussen de 10 tot 17 kubieke meter. Ook het laadvermogen – tot 1950 kilo en een record in deze klasse – wordt niet negatief beïnvloed. Helemaal passend bij het motto voor de Fiat Ducato Electric: meer technologie, meer efficiëntie, meer waarde. “Om zo klanten een elektrische variant te bieden van de meest efficiënte en veelzijdige bestelwagen die er is”, aldus Fiat.
www.fiatprofessional.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant