Multifunctional car

Fiat Doblo als Multifunctional Car

Campers

Multifunctional Car uit de Oekraïne bouwt – what’s in a name? – multifunctionele auto’s. Als basis dient de Fiat Doblo Maxi met hoog dak. Er zijn twee modellen: de M en de sM.

Multifuctional Car: alles uitneembaar

Zoals het hoort in een Multifuctional Car kun je met het interieur alle kanten op. Alles wat er in staat, kan er ook uit. Het is daarmee een auto annex camper annex bestelbus. In de M staan achter de beide cabinestoelen nog eens twee stoelen. Ze staan vast in rails en kunnen ruim worden verschoven. Achter de bestuurdersstoel een keukenmodule. Daarin een koelboxje met een inhoud van 18 liter. Eén kookpit en een wasbakje met water. Watertankjes van 10 liter. Een 3,6 kilo gasflesje en een opvouwbaar tafeltje.

Multifunctional Car interieur

Achter het keukenblok een kast met rolluik. Daarnaast het bed. Klap de achterste stoelen naar voren en dat bed kan er overheen. Het heeft een bedmaat van 1,05 bij 2 meter. Is dat je te smal, dan kun je naar boven verhuizen. In het slaaphefdak is het bed 5 centimeter breder, bedmaat 1,10 bij 1,85 meter. In het interieur tellen we vier led-spots. Die halen hun stroom uit de 75 Ah huishoudaccu. Daar draaien ook de drie aanwezige usb-poorten op. Een 230 volt-aansluiting heeft de Multifunctional Car ook.

multifunctional car keuken

Model sM heeft een breder bed

Het tweede model – de sM – lost het probleem van de toch wel smalle bedden op. Hij heeft namelijk geen keukenblok of kast in het interieur. Dat keukenblok zit verstopt onder de bank aan de achterkant. Je trekt het naar buiten en kunt staand onder de achterklep koken. Het kan er ook helemaal uit. De benodigde poten zijn optioneel verkrijgbaar. Het blok is compleet met koelbox en stromend water. Alleen de afvalwatertank ontbreekt. Emmertje eronder zetten dus.

Multifunctional Car

De keukenmodule achterin is bewust smal gehouden. Zo is ernaast nog plaats voor je campingmeubliair. Stoelen aan de ene, tafel aan de andere kant. Dit model is uitgerust met dezelfde losse stoelen achterin. Ook het bed beneden – dat wel breder is – en in het slaaphefdak zijn gelijk. Stroom zit er verder niet in. Optioneel kun je voor 750 euro een stroompakket – met accu, stopcontacten en led-verlichting – toevoegen.

Multifunctional Car bed

De Multifunctional Car heeft als basis de Fiat Doblo Maxi met standaard 95 pk. Deze is 4,76 meter lang, 1,83 meter breed en 2 meter hoog. Maximaal gewicht is 2350 kilo. Hij kost exclusief bpm 27.000 euro. De keukenmodule voor achterin is ook los te koop. Die kost 2700 euro.

Naar de site van Multifunctional Car.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!