ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Fendt gaat capaciteit uitbreiden
Fendt gaat capaciteit uitbreiden
Caravans

Fendt gaat capaciteit uitbreiden

  1. 2 augustus 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

De caravans van Fendt gaan als de spreekwoordelijke broodjes. Daarom komt er in thuishaven Mertingen-Bäumenheim zo snel mogelijk een grote hal bij. Ook weer goed nieuws voor de werkgelegenheid in deze streek.

Fendt kan het amper bijbenen

De fabriek van Fendt draait qua capaciteit op de volle 100%, dat zijn eigenlijk 7.500 caravans per jaar. Doordat de werknemers, in goed overleg, wel wilden overwerken wisten ze er het afgelopen seizoen 9.700 stuks uit te persen. Maar ook dat blijkt te weinig om aan de huidige hoge vraag naar nieuwe caravans te kunnen voldoen. Als ze er meer konden bouwen, zouden ze er ook meer verkopen. Bij de laatste verbouwing in 2011 werden de lopende banden langer en groeide de bedrijfsoppervlakte al met 20%.  He gaf slechts kort soelaas.

Omdat het er niet naar uitziet dat de vraag snel zal dalen en omdat Fendt wel aan zijn hoge kwaliteitseisen wil vasthouden, moeten er dus mensen en ruimte bij. In eerste instantie gaat het om een nieuwe hal van zo’n 140 bij 40 meter. Alles bij elkaar heb je het dan over een investering van rond de 8 miljoen euro. De nieuwe hal maakt het mogelijk een derde productielijn op te zetten. Het zoeken naar nieuw personeel is al begonnen. De bouw staat voor komende herfst gepland en in de zomer van volgend jaar zou het klaar moeten zijn. Nog voor het einde van 2018 moeten er dan caravans uit de nieuwe poorten rollen.

 

www.fendt-caravan.nl.

 

 

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Fendt, Caravans NIEUWS