Airstream

Facelift voor Europese Airstream

Caravans

Het Amerikaanse Airstream verkoopt drie caravanmodellen in Europa. Dat zijn de 534, de 604 en 684. Ze krijgen voor het nieuwe modeljaar een facelift van het interieur.

Airstream blijft bij de tijd

De zilverkleurige cultcaravan is te koop via een importeur in Duitsland. De drie Europese modellen krijgen een facelift voor het nieuwe modeljaar. Dat zijn de 534 (foto boven artikel), de 604 en 684. We zien bovenkasten in een lichte tint. Dat in combinatie met Azuurblauwe zijkanten. Ook zien we nieuwe handgrepen op de deuren. De badkamer kreeg een nieuw ‘behangetje’. Het huidige groen wordt vervangen door een grijs mozaiekdessin. Het resultaat is naar zeggen van de de Duitse importeur tijdloos modern. De lichtere tinten zijn helemaal van deze tijd.

Airstream 534 2021

Wat de techniek van de Airstream betreft geen veranderingen. Die voldoet dan ook uitstekend. We noemen de Alde vloeistofverwamring. De drie gaspitten en de gasoven in de keuken. En de – afhankelijk van het model – tot aan 190 liter ruime koelkast met vriesvak. Optioneel is de caravan verder aan te kleden met tv en sat-installatie. Of een mover, of airco. De Duitse importeur Roka staat open voor alle wensen. Zien? Dan ben je welkom op de Caravan Salon in Düsseldorf. Daar staat vanaf 4 september een model 534 met facelift. Hal 5, stand B03. De prijzen voor de modellen met facelift blijven tot nader order hetzelfde als de huidige.

Airstream bed 534

Nieuwe fabriek in Amerika

Airstream is een cultmerk. De bekendheid van dit merk kan zich meten met grootheden als Coca-Cola of Harley Davidson. De bouwer van de legendarische ‘zilveren kogel’ kreeg in 2020 een nieuw onderkomen. Het nieuwe gebouw ligt in de staat Ohio, in Jackson Center. Het is 75.000 vierkante meter groot. Het is gebouwd voor de toekomst. Er is genoeg capaciteit om aan de nog steeds stijgende vraag te voldoen. Zo kunnen er per week tot 165 caravans van de band rollen. En er is plaats voor 1200 personeelsleden. Momenteel werken er 700 mensen bij Airstream.

Airstream 2020 fabriek

Het gebouw heeft een prijskaartje van 60 miljoen dollar. Mede uitgegeven met het oog op een zo veilig mogelijke werkomgeving. Verder een zo kort mogelijke transport en een zo efficiënt mogelijk productieproces. Het resultaat: een nog hogere kwaliteit. Het gebouw is twee keer zo groot dan de oude stek van Airstream. Er is ook plek voor een museum en een cafetaria. Daarnaast zijn 11.000 vierkante meter gebruikt voor het scholings- en opleidingscentrum.

Airstream

De fabriek lag vanaf maart zes weken stil vanwege corona. In de maanden mei en juni werden echter weer recordomzetten gedraaid. Sinds de registratie van de aantallen begin jaren 80 is er nog nooit zoveel verkocht bij Airstream.

Naar de site van Airstream Germany.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant