Facelift voor de Marco Polo (V-klasse)

Campers

De zogenaamde V-klasse van Mercedes is er sinds 2014. We kennen hem o.a. als basis voor de Marco Polo van Westfalia. Tot nu zijn er 210.000 exemplaren van verkocht met een verkooprecord in 2018. Tijd voor een modelupdate.

Populaire V nog aantrekkelijker

De V heeft bij Mercedes zo’n beetje de jongste kopersgroep. In 2018 gingen er 64.00 stuks van over de toonbank. Dat was vooral te danken aan de afzet in de groeimarkt Azië. Vanaf dit jaar is hij ook te koop in India. Het model kreeg een opfrisbeurt. Dat is vooral aan de gewijzigde voorkant goed te zien. Ook is er een nieuwe viercilinder diesel – de OM 654 – bijgekomen. Deze V 300 d heeft een indrukwekkende 176 kW/239 pk. Ook nieuw is de 9G-tronic automatische versnellingsbak. De assist-systemen zijn met hun tijd meegegaan en er is nu o.a. een rem-asssist. De nieuwe V is vanaf maart te bestellen. De prijzen in Duitsland beginnen bij 37.000 euro. Binnenkort komt er ook een elektrische versie beschikbaar.
Marco Polo facelift 2019 interieur

Bredere smoel

Door de nieuwe voorkant toont de V breder. Een nieuwe bumper en grill met in het midden de ster doen hun werk. De uitvoeringen Avantgarde en Exclusive blijven bestaan. Ook is er een luxe en sportieve AMG variant. Verder zijn er nieuwe kleuren, waaronder staalblauw en hyacintrood-metallic. Ook de lichtmetalen velgen werden opnieuw ontworpen; er is keus uit vier verschillende designs van 17, 18 en 19 inch. Het interieur volgt qua design de personenauto-lijn van Mercedes. Modern en helder. Ook hier zien we nieuwe kleuren van stof of leer; er is keus uit zes varianten.
Marco Polo 2019 facelift dash

Twee motorvarianten

Behalve de eerder genoemde V 300 d is er ook een 250 met 190 pk. Met de 300 doe je er 7,9 seconden over om van 0 tot 100 km/u te versnellen. Maximumsnelheid is 220 km/u. De nieuwe 300 motor is zuiniger, stiller en schoner dan zijn voorgangers. De 9 traps automaat doet zijn werk boterzacht, in de stand comfort of sport, maar je kunt ook zelf schakelen met de zogenaamde flippers aan het stuur. Standaard heeft de V achterwielaandrijving. Optioneel is er ook vierwielaandrijving (4Matic).
Marco Polo facelift 2019 front
www.westfalia-mobil.net

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant