Daktentkamperen

Facebook-pagina DaktentKamperen: nieuwe onafhankelijke informatiebron

Tent

Eén onafhankelijke informatiebron voor daktentkamperen. Dat is het doel van de nieuwe Facebook-pagina Daktent-Kamperen. Daarvoor steken acht daktentambassadeurs de koppen bij elkaar.

Daktentkamperen in de lift

Daktentkamperen is populair. Er is een groeiende interesse. Op social media waren al diverse individuele initiatieven. Hier werden o.a. ervaringen uitgewisseld over het kamperen met een daktent. De informatievoorziening was versplinterd en kon daardoor beter. Daarom zijn er nu acht pagina’s gefuseerd in één centrale, onafhankelijke informatiebron. Voor gebruikers en nieuwsgierigen.

Beste informatie komt van gebruiker

De beste informatiebron is natuurlijk de daktentgebruiker zelf. Past een daktent op mijn auto, wat zijn handige tips & tricks en waar zijn mooie plekken in Europa om te gaan daktentkamperen? Veelvoorkomende vragen die je nu kunt stellen aan andere gebruikers. In de nieuwe Facebook-groep ‘Daktent – Kamperen’ dus. Ook krijg je antwoord op de vraag welke daktent het beste bij jou past. De groep wordt beheerd door acht mensen die allemaal ruime ervaring hebben met het kamperen in een daktent. Zij kunnen de vragen en antwoorden op een professionele manier begeleiden. Het daktentcollectief heeft drie groepen gemaakt die duidelijk maken waar je welke informatie vinden kunt.

Kamperen Gespot Markt privé
Algemene vragen en opmerkingen over daktentkamperen Inspiratiebron met mooie plekken om met de daktent te kamperen Aanbieders van gebruikte daktenten kunnen deze hier tonen
daktentkamperen

Daktentkamperen snelstgroeiende tak

Registratiecijfers – zoals bij caravans en campers – zijn er niet. Fabrikanten en verkopers van daktenten weten echter dat de verkoop van daktenten jaarlijks met minimaal 50% tot wel 100% groeit. Niet alleen online is er dus veel aandacht voor het kamperen met een daktenten. Je ziet het ook aan de verkoopaantallen. En aan de specialisatie van bedrijven die zich inmiddels nog enkel bezighouden met de verkoop of verhuur van daktenten. Of kijk naar evenementen, zoals het Daktentfestival Nederland, dat dit jaar de derde editie beleeft. De daktent is definitief een serieuze tak binnen het kamperen geworden.

Voordelen van de tent op het dak

Slapen op het dak is behaaglijker omdat je veel minder last hebt van optrekkende kou. De kofferruimte blijft vrij voor andere spullen. En je tent wordt op een drassige kampeerplek niet vies. Het opzetten gaat net zo snel als een pop-up tent. Veel onderweg en op verschillende plekken overnachten? Dan is een daktent ideaal. “Momenteel zie je dat veel mensen de daktent gebruiken voor een roadtrip door Scandinavië, waar wildkamperen onder bepaalde omstandigheden nog mag. Die mobiliteit die je hebt met een  daktent geeft veel mensen daarom het ultieme gevoel van vrijheid”, vertelt een van de initiatiefnemers.

Daktentkamperen geeft een ongelooflijk gevoel van vrijheid. Het idee dat een daktent alleen voor terreinwagens geschikt is, is onterecht. Ook op kleinere auto’s is montage van een daktent mogelijk.
Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant