Explosieve groei verkoop campers en caravans

Nieuws

We schreven het al eerder en nu zijn er ook de officiële cijfers: de verkoop van campers en caravans knalt door het plafond. De achterstand die er was, is door het resultaat van de maand juni zo goed als weg.

Juniverkoop maakt eerste half jaar goed

Natuurlijk kende ook de verkoop van caravans en campers een dip. De coronacrisis zorgde ervoor dat we even iets anders aan ons hoofd hadden. Maar toen werd het juni. In deze maand steeg de verkoop van caravans en campers zó hard dat het negatieve verschil bijna is weggewerkt. Zo werden er in de maand juni 84% meer campers geregistreerd dan in dezelfde maand vorig jaar. Bij de caravans bedroeg de groei 25% in vergelijking met juni 2019. Een en ander blijkt uit cijfers van branchevereniging KCI (Kampeer- en Caravan Industrie).

MasterLine T
De nieuwe Hymer B MasterLine T halfintegraal.

“De succesvolle junimaand maakt op campergebied het volledige eerste halfjaar van 2020 goed. Ondanks de dramatische coronaperiode lopen we nu nog slechts 2 procent achter op 2019, het meest succesvolle camperjaar ooit”, aldus Leo Diepemaat, voorzitter van de brancheorganisatie KCI. “Door de corona- ontwikkelingen was het in april en mei rustiger in de dealershowrooms en de Europese fabrieken, waar onze kampeermiddelen gebouwd worden, zijn zelfs een aantal weken op slot geweest. Maar nu trekt de markt weer volledig aan, zo blijkt uit de verkoopstatistieken. Door de coronapandemie ontdekken ook nieuwe kampeerders de voordelen van het vrije buitenleven: nergens anders is de anderhalvemetersamenleving beter toe te passen dan op de camping. Vakanties met een caravan, vouwwagen, tent of camper zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronaperiode.”

De nieuwe Aero-caravanserie van Dethleffs.

Ook gebruikt is niet aan te slepen

Niet alleen nieuwe caravans en campers gaan als zoete broodjes. Ook gebruikt is reuze populair. De verkoop van gebruikte exemplaren nam in juni met bijna 40% toe. Daarmee komt het totaal aantal geregistreerde kampeermiddelen op 562.126 caravans en campers. “We hebben in Nederland nog nooit zoveel kampeermiddelen in gebruik gehad”, besluit KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant