Rulantica glijbaan

Europa-Park opent Waterwereld Rulantica

Uit tips

Er is 26 maanden aan gebouwd, nu is het open. Het indoor waterpark Waterwereld Rulantica ligt op een steenworp afstand van Europa-Park.

Rulantica bij de grootste van Europa

Het nieuwe Rulantica hoort meteen bij de grootste waterparken van Europa. Behalve dat er veel bijzondere waterattracties zijn, is het park ook origineel. Want dit keer eens geen subtropische palmbomen of zandstranden. Het thema – met oog voor detail – is Scandinavisch. Er zijn negen themazones, waarvan één buiten. De zones hebben namen als Trølldal – voor de allerkleinsten – en Vinterhal, Rangnakor en Vildststrøm voor de echte durfals. Spannend is ook de Aqua-Rocket glijbaan. De watertemperatuur is overal in het waterpark 30 graden.

Rulantica
Themazone Trølldal.

25 waterattracties, 1700 ligstoelen

Onder de 25 waterattracties van Rulantica is ook het grootste golfslagbad van Duitsland. Er is een lazy river en er staan zeventien glijbanen. Het park beslaat meer dan 40.000 vierkante meter. In het rustgedeelte binnen staan zeventienhonderd ligstoelen klaar voor de bezoekers. Buiten op de ligwei nog eens vijfhonderd stuks. Natuurlijk ontbreken diverse eet- en drinkgelegenheden niet. Je kunt er – net als in de shops – heel gemakkelijk betalen met je polsbandje.

Rulantica Europa-Park
Rulantica.

Rulantica, het verdwenen eiland

Er zit een heel verhaal achter de gekozen naam. Een verdwenen eiland met de bron van de jeugd. Bewaakt door een zeeslang. Heeft het ooit echt bestaan of is het een sprookje? Met 180 miljoen euro is het de tot nu toe grootste investering van Europa-Park. Een voor gezinnen perfecte aanvulling op hun bezoek aan het attractiepark. Er rijden gratis pendelbussen. Het waterpark is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Rulantica
Themazone Skog Lagune.

Campingtrend in Europa-Park

Vorig jaar bezochten wij Europa-Park, waar je naast de achtbanen kunt kamperen. Hoe dat beviel, lees je hier. En hieronder zie je een impressie van ons bezoek.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Kijk voor alle verdere informatie op Rulantica.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant