Eura Mobil Contura 2020

Eura Mobil seizoen 2020: compleet nieuwe Contura

Campers

Eura Mobil viert haar zestigste verjaardag. Het merk maakt onderdeel uit van de Franse Trigano-groep. Ze bouwen er zo’n achttienhonderd campers per jaar. Eura Mobil heeft de nodige nieuwtjes voor seizoen 2020. Zoals de compleet nieuwe halfintegraal Contura.

Compleet nieuwe Contura

Eura Mobil seizoen 2020: de nieuwe Contura. Hij is voor het eerst te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf. De Contura (foto boven artikel) is een halfintegraal in het segment van de Integra. De zogenaamde Oberklasse dus. Hij krijgt dezelfde hoge uitrusting en zal ook dezelfde indelingen kennen. Het lijkt erop dat hij én op Fiat Ducato én op de nieuwe Mercedes Sprinter (dan wel duurder) verkrijgbaar wordt. Maar dat laatste is nog niet helemaal zeker. Heel bijzonder en echt een blikvanger is het grote skyroof, dat elektrisch te openen is. De aangekondigde indelingen zijn de C 710 EB met enkele bedden, de C 760 EB met enkele bedden, de C 760 EF met Frans bed en de C 760 QB met een queensbed. Aan de zijkant grote kleppen en luiken in de vloer die toegang geven tot de verwarmde dubbele bodem in het AL-KO chassis. Prijzen noemt Eura Mobil nog niet, maar deze zullen vergelijkbaar zijn met die van de Integra.
Eura Mobil Contura interieur 2020

Activa One

Een compacte alkoof, met vier van de vijf modellen onder de 6,5 meter. Basis is de Fiat Ducato met de nieuwe Euronorm 6d motoren. Het instapmodel – de 550 MS – kost af-fabriek 53.990 euro. Tel er voor Nederland zo’n 15.000 euro bij. Dit model heeft de badkamer met separate douchecel achterin. Nieuw is het interieur met de naam Beach Home. Fris en modern. Als een villa op het strand, in wit en blauw uitgevoerd. Er komt zelfs gevlochten riet terug in het interieur.
Activa One 2020

Profila

Bij de halfintegraal Profila zien we de nieuwe T 720 QF. Hij is krap 7 meter lang en kost af-fabriek 64.490 euro. Het is een ruime indeling voor twee personen. Achterin staat een queensbed van 1,5 meter breed. In het midden een zogenaamd Raumbad (dat groter te maken is door het gangpad erbij te trekken). Aan de ene kant de douche, aan de andere kant het toilet en de wastafel. Samengevoegd een ruime badkamer. Voorin de zithoek en de keuken. Voor 1000 euro is er optioneel een tweepersoons hefbed verkrijgbaar.

Integra Line en Intgra

Bij de Integra Line serie zien we de extreem korte 650 HS.  Een vergelijkbaar ruimteconcept zien we bij de Integra met de 760 HS. Het is meteen de wederopstanding van de rondzit achterin. Dat gaat weliswaar deels ten koste van de ruimte in de garage. De U-vormige rondzit achterin zal echter zeker aanslaan, verwachten we. Voor nog meer gezelligheid zorgt de open haard op gas van Truma die in de grote Integra standaard is. Hij is te vinden onder de 32 inch tv. Slapen doe je achterin na het ombouwen van de zitgroep. Of met minder werk in het hefbed met enkele bedden voorin.
Eura Mobil integra line 650HS

Wat opvalt in de keuken is het hoogteverschil tussen aanrecht en kookveld. Daar zit zo’n vijf centimeter hoogteverschil in. Afdekplaten van rookglas en een kraan die omhoog komt als de afdekking van de rechthoekige wasbak omhoog gaat. In een ruime uittrekbare lade voldoende ruimte voor het veilig vervoeren van flessen. Af-fabriek zit dit vlaggenschip net niet op 102.000 euro.
Integra Line 2020 keuken

Eura Mobil seizoen 2020: en verder

Het merk luistert naar zijn klanten. Zo werd de lengte van alle queensbedden en de enkele bedden een ruime 2.02 meter. In de Integra 700 EB werd de lounge ruimer. Alle modellen krijgen waar mogelijk de Slimtower-koelkast van Dometic met minstens 130 liter inhoud. De koelkast krijgt daarnaast een in de zijwand ingebouwde flatscreen. Het scherm hangt daarmee perfect op ooghoogte.
www.euramobil.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant