Contura

Eura Mobil Contura nu ook op Mercedes

Campers

Vorig jaar introduceerde Eura Mobil de nieuwe halfintegraal Contura. Met ingang van dit modeljaar gebruikt de Contura ook de voorwielaangedreven Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Mercedes met AL-KO chassis

De voorwielaangedreven Mercedes heeft een verlaagd AL-KO chassis. Aan de buitenkant zie je al dat er iets bijzonders staat. De markante achterlichtpartij valt op. Evenals de strakke overgang tussen de cabine en het woongedeelte. Dat woongedeelte is gemaakt van gfk. Optioneel kun je voor de cabine kiezen voor de kleur Obsidian-zwart. In combinatie met striping in carbon-look op het woongedeelte staat er dan een wel heel bijzondere Contura.

Contura Mercedes

Alle bekende rij-asssist systemen van de Sprinter zijn ook in deze halfintegraal voor handen. Van het Distronic-systeem, dat de afstand tot je voorligger bewaakt, tot aan het systeem dat er op let dat je tussen de strepen van op je eigen weghelft blijft. Voor het multimediagebeuren zorgt het standaard MBUX-systeem. Prettig voor als het kouder wordt: de pilotenstoelen zijn niet alleen elektrisch te verstellen, maar ook verwarmd. Je kunt de Contura naar wens verder aankleden. Er zijn verschillende accessoirepakketten om uit te kiezen.

Contura interieur

Strakke overgang woongedeelte en cabine

De overgang tussen het woongedeelte en de cabine ziet er aan de buitenkant bijzonder strak uit. In het interieur is de overgang erg ruim. Opvallen doet het tweedelige panoramaraam dat de naam Starlight Dome kreeg. Je kunt het met twee vingers openen en weer sluiten. Het is namelijk voorzien van het Smartlift-systeem en een softclose-sluiting. Het raam is daarbij zo’n twintig procent groter dan we tot nu toe hebben gezien. Het raam zorgt daardoor voor veel lichtinval en frisse lucht.

Contura bed

Het interieur is voorzien van hoogwaardige meubelbouw en materialen, en ademt kwaliteit. Zo zien we kastkleppen in hoogglans houtoptiek met chromen elementen. Deze combinatie komt op meerdere plaatsen in het interieur terug. Een mooi contrast met de oppervlakken in het mat en in het lichte crème. Er is keus uit een zithoek met L-vormige bank of tegenover elkaar geplaatste banken. De keuken heeft een grote koelkast. De glazen vitrinekast boven het keukenblok springt in het oog.

Verschillende indelingen

De Contura is er met twee meter lange enkele bedden achterin. die staan in de 716 EB, de 766 EB en de 766 EF. Je kunt ook kiezen voor het queensbed in de 766 QB. De badkamer heeft achter de douche een lichtstrip. Ook achter het hoofdeinde van het bed zien we sfeervolle indirecte belichting. Onder het bed de 1,24 meter hoge garage. De dubbele boden is verwarmd. Daar zorgt een Alde vloeistofverwaring voor. Hier krijgt de techniek een vorstvrij plekje. Van buiten gemakkelijk te bereiken door grote luiken. De bodem zorgt voor extra bagageruimte, 30 centimeter hoog.

Contura Eura Mobil 2021

Eura Mobil geeft op zijn Contura tien jaar waterdichtheidsgarantie. Daar komt drie jaar garantie op de meubels bij. De nieuwe Contura is in vier indelingen verkrijgbaar. Er zijn daarnaast twee indelingen van de Contura op Fiat Ducato. Deze blijft ook gewoon leverbaar. De nieuwe Contura op Mercedes is er vanaf 82.690 euro (exclusief bpm).

Contura

Basis: Mercedes Sprinter 414 CDI, 140 pk (optioneel 177 pk)
Afmetingen (lbh): 7,28 – 7,84/2,32/2,92 meter
Maximaal gewicht: 4500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4/4
Prijs: 82.690 euro (exclusief bpm)

Naar de site van Eura-Mobil.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant