ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home ETC: Easy Trailer Check van Jaeger
ETC: Easy Trailer Check van Jaeger
Caravans

ETC: Easy Trailer Check van Jaeger

  1. 13 mei 2017, 17:00
  2. 1 Reacties

Als je de caravan achter de auto hangt is het vanzelfsprekend vóór het wegrijden ook de verlichting te controleren. Met de software Easy Trailer Check (ETC) kan dat nu ook heel gemakkelijk als je niemand bij je hebt om even te kijken.

ETC, wel zo handig

Voor het wegrijden met de caravan wil je zeker weten of alle verlichting aan de achterkant het naar behoren doet. Dat gaat het gemakkelijkst als er iemand achter de caravan staat en kijkt. Terwijl je achter het stuur zit en de verschillende lampjes laat branden hoor je, als het goed is, iedere keer een “Jooooo”. Ben je alleen, dan is het een kwestie van zelf heen en weer lopen. Maar ja, dat remlicht dan? Daar heeft Jaeger iets op bedacht. Het heet ETC, oftewel Easy Trailer Check.

easy trailer check

Hoe werkt het? Je zet de auto op contact en drukt op de alarmlichten. Dat activeert het apparaatje. Het staat nu in stand-by. Vervolgens steek je de stekker van de caravan in de stekkerdoos van je trekhaak. Het apparaatje laat nu achter elkaar alle lampen van de caravan om de beurt aan gaan. Je kunt zelf achter de caravan gaan staan en controleren of alles het doet. Dit duurt in totaal hooguit 30 tot 40 seconden. Je auto moet dan wel over een zogenaamd CAN-bus systeem beschikken. In nieuwe exemplaren is het vanaf nu standaard ingebouwd. Voor bestaande moderne systemen is een eenvoudige upgrade. Voor oudere modellen kost de upgrade tussen de 99 en 129 euro. Meer weten, kijk op

www.jaeger-automotive.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    DG - woensdag 17 mei 2017 

    De sleutel voor de uitdraai steunen tussen het rempedaal en de stoel steken (zwengel aan stoelkant) werkt ook goed om de remlichten zonder hulp te checken.

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS