Erwin Hymer Group verkocht!

Erwin Hymer Group verkocht

Zojuist ontvingen wij het bericht dat Thor Industries – de grootste fabrikant van vrijetijdsvoertuigen in Amerika – EHG (Erwin Hymer Group) heeft overgenomen. In een persconferentie die vanmiddag plaatsvindt, wordt meer duidelijk over de details van de deal.

Thor Industries grootste in de wereld

Met de overname van EHG ontstaat de grootste producent van ‘recreational vehicles’ ter wereld. Vierentwintig merken maken deel uit van EHG: American Fastbacks, Movera, Buccaneer, Bürstner, Compass, Dethleffs, Elddis, 3Dog, Laika, LMC, Hymer, Eriba, HymerCar, Niesmann en Bischoff, Etrusco, Sunlight en Carado. Hier kun je meer lezen over de EHG. Thor bestaat naast het legendarische Airstream uit: Bison, CrossRoads, Cruiser, DRV, Dutchmen, Entegra, Heartland RV, Highland Ridge, Jayco, Keystone RV, K-Z, Livin’ Lite, Postle Aluminum, Redwood RV, Starcraft RV, Thor Motor Coach en Venture RV. Meer over Thor Industries vind je hier.

Thor-Industries

Beste van twee werelden

Zowel EHG als Thor Industries zijn marktleiders op hun continent. In Europa streed EHG met het Franse familiebedrijf  Trigano, dat recent nog Adria Mobil wist toe te voegen aan de portefeuille, om de roem. Het was duidelijk dat uitbreiden door overnames in Europa niet verder mogelijk was.

Met Thor Industries, dat de grootste in Amerika is, en EHG – Europa’s grootste – is toekomstige groei verzekerd en blijft de Europese mededingingsautoriteit buiten de deur.

Met de verkoop van EHG aan Thor Industries is een aandelenruil gemoeid. De belangrijkste aandeelhouders – de familie Hymer – krijgen in ruil voor hun EHG-aandelen voor een deel Thor Industries-aandelen. Het lijkt er sterk op dat de familie zich verder niet meer bemoeit met de dagelijkse gang van zaken binnen de bedrijven.

Lees ook: Wordt Hymer Amerikaans?

Foutje gezien? Mail ons . Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant