Hymer

Erwin Hymer Group: ondanks corona goed jaar

Nieuws

De Erwin Hymer Group kan mooie jaarcijfers overleggen. Het eerste boekjaar na de overname door het Amerikaanse Thor Industries stemt tevreden.

Corona deert Hymer amper

Natuurlijk heeft corona zijn invloed. Zo stond de productie in de hele branche zo’n zes tot acht weken stil. De levering van nieuwe voertuigen kwam daardoor in de knel. Dealers waren gesloten. Landen kleurden geel, oranje of zelfs rood. Campings waren gesloten. Onzekere tijden voor de klanten. Maar snel daarna volgde een boost in de verkoop. Kamperen lijkt voor veel mensen dé vakantievorm in coronatijd. Daardoor valt de schade in het nu afgesloten belangrijke boekjaar van de Erwin Hymer Group (EHG) mee. En dat is belangrijk, want het zijn de eerste cijfers na de overname in februari 2019.

iSmove

Het afgelopen boekjaar loopt van 1 augustus 2019 tot en met 31 juli 2020. EHG verkocht in deze periode 3542 voertuigen minder dan in het jaar daarvoor. Oftewel een min van 6,1%. Het totaal aantal verkochte voertuigen komt uit op 54.506 stuks. Vooral aan het eind van het boekjaar gingen de verkoopaantallen weer flink omhoog. Momenteel is er sprake van een stevige groei. De vakantievorm – waarin afstand houden heel goed mogelijk is – werd alleen maar populairder. De verlaging van de btw in Duitsland en een digitale campagne droegen ook hun steentje bij aan de stijgende verkoopcijfers. Op de laatste dag van het boekjaar – 31 juli – stonden de verkoopaantallen zelfs 79% in de plus in vergelijking met 31 juli 2019.

Vertrouwen in de toekomst

Hymer blijft onveranderd trouw aan de gekozen richtlijnen voor het bedrijf. De focus ligt op innovatieve producten ontwikkelen en goede service bieden, een verdere digitalisering en maatschappelijke verantwoordelijkheid. EHG verwijst in dit verband naar de vorig jaar getoonde Hymer VisionVenture (foto onder tekst). Een concept dat enthousiast werd ontvangen. Vanaf nu verkrijgbaar is de heel bijzondere iSmove van Niesmann+Bischoff (foto boven deze tekst). Superslimme oplossingen en een ongelofelijk laag gewicht. Ook de Smart Caravan Unit (SCU) moet worden genoemd. Dit is de nieuwe standaard op het gebied van connectivity van het kampeermiddel.

Hymer

Natuurlijk is gezondheid het belangrijkste. Vandaar het besluit om tot aan het einde van dit jaar niet op beurzen te staan. Wel zijn alle merken van de Erwin Hymer Group digitaal aanwezig. Onder het motto ‘Slow Travel – bewust reizen’ staan alle dealers voor je klaar. Er is vertrouwen in de toekomst. Martin Brandt van EHG is optimistisch: “Ook in het moeilijke jaar 2020 hebben onze klanten – in campers en caravans – een ontspannen en veilige vakantie gehad. Deze positieve ervaring is terug te zien in de afzetcijfers van de afgelopen maanden. De groei van kamperen duurt voort. Het enthousiasme voor caravaning en Slow Travel zal nog verder toenemen”.

Naar de site van Hymer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!