ERV

ERV Electric Camper: caravan als off-grid gigant

Caravans

De ERV is een caravan die vooral heel groot is. Daarnaast is hij bijzonder stoer. Zoals we dat kennen van de Australische trailers. Hij is uitgerust voor een lang verblijf zonder stroompaal.

ERV Hyper is groot en bijzonder

Een huis op terreinbanden. Dat is de ERV Electric Camper. Ook het onderstel is speciaal gemaakt voor het terrein. Een caravan die er om smeekt om off-grid te mogen gaan. Geasfalteerde wegen doet hij liever niet. Hij is volgepakt met survivalmogelijkheden. Een lang verblijf ver weg van de stroompaal. Dat is dé plek voor deze gigant. Mede dankzij de ingebouwde 14 kW accu en de 2000 Watt aan zonnepanelen op het dak.

ERV Hyper 226 R
Indeling van de ERV Hyper 226 R.

De bouwers van deze bijzondere trailer beloven dat je zonder problemen een laptop, elektrische deken, koffiezetter, tv, föhn en meer kunt aansluiten. Tegelijk. Het gewicht hebben we nog nergens kunnen vinden. Misschien ook maar beter. De trailer is gemaakt van composiet. Een verzameling van verschillende kunststoffen versterkt met vezels. Zoals een ijzeren vlechtwerk wordt gebruikt in gewapend beton. Het spul neemt geen water op en kan daardoor ook niet rotten.

Bekijk de ERV in de video

Een gasfles zoek je in de Electric Camper tevergeefs. Alles – ook koken, koelen en verwarmen – gaat op stroom. In de onderstaande video zie je hem helemaal.

Nieuwsgierig naar de prijs van de ERV? Hij is Down Under te koop vanaf zo’n 70.000 euro. Maar dan heb je ook wat. Er zijn vijf verschillende indelingen om uit te kiezen.

Naar de site van ERV.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant