Erop uit met Adria Altea caravan van het jaar 2014

Caravans

Het was voor ons alweer even geleden dat we een caravan achter de auto haakten. De tijd van caravannen hebben wij sinds 2005 achter ons gelaten toen we op een camper overstapten. Maar afgelopen weekeinde kregen wij de beschikking over de trekauto van het jaar, samen met de caravan van het jaar. Een kans die wij niet aan ons voorbij laten gaan, dus op naar de camping voor een relaxed weekeind kamperen in Zandvoort.

Op pad met Adria Altea

Adria_AlteaDe rit van Adria dealer Marsman in Mijdrecht liep geheel binnendoor tot aan de strandcamping in Zandvoort. De camping naast het Circuit hebben we gekozen omdat het weekeind gecombineerd is met een middagje stoeien met snelle auto’s op dat circuit. De aankomst op Camping de Branding verliep wat rommelig. Daar zullen we hier niet over uitweiden. Eenmaal op de camping was een plekje snel gevonden en we hadden de handigheid nog in de vingers om de caravan soepel op zijn plek te zetten met de auto. Eenmaal uitgestapt blijkt dit toch niet de juiste positie. De wind blaast op dat moment precies in ons gezicht en daar is het net iets te fris voor. Geen punt, de Adria Altea is voorzien van het meest comfortabele accessoire dat een mens met caravan zich kan wensen. Een Mover XT van Truma. Een druk op de knop en de mover schuift tegen het wiel en even later draait de Adria Altea om haar as op de plek. Mul zand, geen probleem! Dan staat het rechter  wiel in een kuil, een paar plankjes voor de band en de moverXT rolt gewoon het houten heuveltje op. Man wat heb ik hier in het verleden mee lopen rommelen en wat een genot is dit. Vrouwlief staat glimlachend te kijken, ze hoeft (nog) geen hand uit te steken. Dan met de zwengel (das nog een puntje) de poten uit en de Adria Altea staat strak en stabiel op de plek. We mikken de comfortabele Lafuma stoelen uit de caravan en onze tassen erin en het grote kamperen kan beginnen. Over het racegebeuren schrijf ik later een stukje maar dat vind die middag plaats. Mijn echtgenote is lekker op de camping gebleven. De zon deed zijn best en het is op die manier prettig toeven.

Interieur

Na de race duiken we Zandvoort in voor een hapje eten. Dat valt nog een beetje tegen. Veel fastfood maar weinig echt eten te koop. We vinden toch een gezellig tentje waar we neerstrijken en gezamenlijk met vrienden de dis gebruiken. Als we later voldaan en vermoeid bij de caravan terugkeren, zakken we lekker onderuit in de rondzit. De zittingen van de banken zijn voor mijn lengte wat kort, mijn vrouw heeft daar minder last van. Zij vindt deze caravan sowieso geweldig. Met de sokken op de bank en de rug tegen de achterwand wordt een lekker plekje gevonden en ik pak er nog een uurtje een boek bij voor we naar bed gaan. Ik heb verschillende mensen horen melden dat het bed klein is, overigens lijkt dat ook zo. Vermoedelijk zijn dit de kleuren die het bed klein doen lijken. Ik pas er met mijn 1,92 meter prima in. Ook in de breedte menen wij dat het een ruim bed is. Het matras is stevig en ook na twee nachten komen wij er uitgerust uit. In de keuken is alles netjes voor elkaar. De ruimte is afdoende en als je in de kast er tegenover nog een paar plankjes gebruikt dan weet ik zeker dat je ruim voldoende ruimte hebt om al je kampeergerief mee te nemen. In de zijwand van de caravan zit een groot luik dat de ruimte onder het bed ontsluit. Dit kan overigens ook door het bed ondersteund door gasveren op te lichten. Door het ruime luik passen de Lafuma stoelen en tafel en zelfs de relaxstoel. Echt een lekker ruime plek om van alles van buiten naar binnen te ruimen. Voordelig is het in onze ogen ook dat het bed dus deze ruimte voor de as zit. In de rondzit achter de as bevind zich de watertank en nog meer bergruimte. Het helpt dan wel als er wat tegenwicht kan worden gemaakt.

Het houtdesign werkt enorm ruimtelijk in het overwegend lichte interieur

Adria_Altea-1410-2De in het toilet aanwezige douche is prima gepositioneerd. De meeste mensen gebruiken dit niet, wij ook niet in deze caravan. Vanuit de camper echter waar je deze opties wel benut leer je dit wel te beoordelen. Verder is in het toilet dat door Adria slim 1-2-3 wordt genoemd en een van de redenen is dat deze, de Adria Altea, Caravan van het jaar is geworden. De compacte ruimte herbergt 3 functies op 1 vierkante meter. Het wastafeltje hebben we niet benut maar bevind zich handig opklapbaar boven het toilet. De hele wand is voorzien van een spiegel waarmee je jezelf kunt opmaken voor een avond uit. Goed gevonden allemaal! Op de vrijdag avond en de zondag ochtend hadden we regen. Dan zit je binnen en valt het je op hoe ruim de caravan is maar ook hoe smaakvol het interieur eigenlijk is vormgegeven. Het houtdesign werkt enorm ruimtelijk in het overwegend lichte interieur. Met twee personen is deze caravan voldoende ruim om langdurig mee weg te blijven. Ook aan bergruimte is zoals gezegd geen gebrek. Al met al heb ik sinds dit weekeinde te maken met een echtgenote die telkens meldt dat een caravan ook een prima ding is. Ik verzet mij ertegen maar dat komt zeker niet door deze Adria Altea. Die is gewoon met vlag en wimpel geslaagd.
Meer weten over de Adria Altea

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant