Eriba Touring 820

Eriba verrast met supergrote Touring 820

Caravans

De nieuwe Eriba Touring 820 is de grootste Touring ooit. Compleet met tandem-as en Airstream-look. Het hefdak zoek je tevergeefs. Een nieuw vlaggenschip als uithangbord. De supergrote broer van de Puck en Troll is in januari te zien op de CMT in Stuttgart.  

Familiegezicht

De Touring had altijd al iets bijzonders. Je ziet bij de 820 meteen dat er familiegelijkenis is met zijn kleinere seriegenootjes. Ook de manier van bouwen, met de stalen kooi, blijft onveranderd. Maar verder is het heel erg extra large wat de klok slaat. Hij is 8,5 meter lang en de vier wielen dragen een gewicht van 2,5 ton. De hoogte is 2,6 meter. Een hefdak, zo kenmerkend voor de serie tot nu, ontbreekt. Je hangt hem dus niet meer even achter een Mini. Prijsidee voor deze joekel: rond de 75.000 euro.
Eriba 820
Eriba 820

Chroom en aluminium

Voor dat geld krijg je een berg luxe standaard. Van de vloeistofverwarming tot een zelf regulerend levelsysteem. In het dak panaroma-dakvensters. ’s Nachts een indirecte led-verlichting aan de buitenkant. Je hoeft hem nooit te zoeken in het donker. Zo’n beetje het enige wat optioneel nog te krijgen is, zijn een mover, zonnepanelen en een airco. In het autark-pakket kun je kiezen voor een extra Lithium-accu. De rest zit er op. Aan de buitenkant vooral chroom, aluminium en zilver. Bumpers, handvaten en schorten uit staal. De gladde beplating in de kleur Crystal Silver maakt de vergelijking met de Airstream voor de hand liggend. Binnen zien we leer, ronde vormen en vooral veel ruimte. Het bed in V-vorm is 2 bij 2 meter groot. Elementen uit de jachtbouw vallen op. Donkere kleuren in matglans contrasteren met lichte oppervlakten.
Touring 820 Eriba interieur

Toeval?

Is het toevallig dat Eriba met deze maat komt, vlak nadat het in Amerikaanse handen is overgegaan? De gedachte achter deze grote Touring is een ruime caravan met veel comfort die toch overal mee naar toe kan. De Airstream is al 80 jaar lang precies dat. Toch is het toeval, zegt Eriba. Het plan ligt al jaren in een la en de ontwikkeling van de 820 begon in 2016. Toen was er nog geen sprake van een Amerikaanse overname. Met dit nieuwe model blijft Eriba zijn cult-caravan trouw wat betreft bouwwijze en vormgeving. Qua design en techniek worden er duidelijk  nieuwe stappen gezet. Als de 820 ook in Europa verkocht gaat worden, is dat in ieder geval een aanwinst voor het straatbeeld. Want een plaatje om te zien is het zeker.
Eriba
www.eriba.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant