ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Eriba Touring 60 Edition is retro-modern
Eriba Touring 60 Edition is retro-modern
Caravans

Eriba Touring 60 Edition is retro-modern

  1. 14 mei 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

De Eriba Touring is natuurlijk al een cultcaravan. In de 60 Edition uitvoering is het tevens een ontmoeting tussen retro en modern. Er komen vier indelingen, maar we moeten nog even wachten tot de herfst.

Touring 60 Edition

De Eriba Nova en Exciting waren er al als 60 Edition. De toch al zo bijzondere Eriba Touring, cult en vooral aaibaar, komt daar nu bij. In dit jubileummodel komt het allemaal samen: het unieke design, zijn ongeëvenaarde retro-look en alle moderne onderdelen. De Touring is veruit de meest succesvolle caravanserie van deze fabrikant uit Bad Waldsee. De hoge herkenbaarheid en het retro-gehalte is en was altijd al de sleutel naar zijn succes. De vraag naar dit model bleef altijd hoog. Het gaat dan ook al mee vanaf het allereerste begin. En ze worden nog steeds gemaakt volgens aloude bouwprincipes. Grotendeels is het nog steeds handwerk. Het comfort, de uitrusting en de techniek gingen met hun tijd mee en werden steeds doorontwikkeld. Zo bleef het steeds een kwalitatief hoogstaande caravan. De uitgangspunten bij dit model (het lage eigen gewicht, compacte afmetingen en de geringe hoogte dankzij het inmiddels beroemde hefdak) bleven al die tijd onveranderd.

Eriba Touring 60 edition

Populairder dan ooit

Bleef de vraag naar dit model altijd hoog, de laatste tijd is er sprake van een flink toegenomen populariteit. “Met name in de laatste twee jaar stijgt de belangstelling dusdanig dat we het productieproces hebben moeten aanpassen. Het proces is gestroomlijnd en de capaciteit met 50% verhoogd. In dit lopende boekjaar zal de Eriba Touring een trotse 40% van de afzet van onze caravans voor zijn rekening nemen” aldus Bernhard Kibler, bedrijfsleider bij Hymer.

Eriba Touring 60 interieur

Eriba Touring

De vernieuwing van het Touring-design

Het jubileummodel ter ere van de 60e verjaardag van de fabriek is qua uiterlijk een hommage aan de tijd van weleer. Maar wel met een modern karakter. Uniek is de teruggekeerde bi-color buitenkant. Een combinatie van Cristal Silver en Cararra Weiss geeft hem een moderne touch, zeker in combinatie met de alu-velgen in to-pas-aluminium. Het klassieke traditionele interieur krijgt een paar frisse kleurtjes mee. De meubels in licht eiken combineren net zo mooi met de donkerbruine Janeiro stof als met de beige Cusco variant.

De 60 Edition modellen van de Eriba Touring worden aangeboden inclusief jubileumpakket. Prijzen € 19.685,- voor de Familia 310, € 22.185,- voor de Triton 430, € 23.185,- voor de Troll 530 en € 23.785,- voor de 542. Ze zijn vanaf september 2017 verkrijgbaar.

www.eriba.com

Eriba touring

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Pino Pi bij Gerjak
Caravans

Pino Pi bij Gerjak

De Pino Pi, een lief klein caravannetje. Bij Gerjak in de showroom te bewonderen. En ja natuurlijk hebben ze er...

  1. 11 maart 2015, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Caravan Eriba, Caravans NIEUWS

ETC: Easy Trailer Check van Jaeger
Caravans

ETC: Easy Trailer Check van Jaeger

Als je de caravan achter de auto hangt is het vanzelfsprekend vóór het wegrijden ook de verlichting te controleren. Met de software Easy Trailer Check (ETC) kan dat nu ook heel gemakkelijk als je…

  1. 13 mei 2017, 17:00
  2. 1 Reacties
Nano teardrop caravan in twee maten
Caravans

Nano teardrop caravan in twee maten

Anders, klein, licht en ongecompliceerd. Zo noemt caravanbouwer Nano zijn teardrop caravans. Twee modellen, de Birdy en de Bamby. Dat doet denken aan hondennamen. En dat is niet toevallig. Nano, van hondenaanhanger naar caravan…

  1. 6 mei 2017, 17:00
  2. 0 Reacties
CaraTwo in vier smaken
Caravans

CaraTwo in vier smaken

De CaraOne van Weinsberg, hij sloeg vanaf het begin aan bij het publiek. Niet vreemd dat het merk onlangs ook met een CaraTwo kwam. Aan de prijzen zal het in ieder geval niet liggen….

  1. 28 april 2017, 11:00
  2. 0 Reacties