ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Eriba Nova S nieuw topmodel
Eriba Nova S nieuw topmodel
Caravans

Eriba Nova S nieuw topmodel

  1. 9 april 2016, 11:00
  2. 0 Reacties

In 2015 werd de Eriba Nova de logische Caravan van het Jaar. Door opvallend mooi en overtuigend praktisch te zijn sloeg hij meteen aan bij het publiek. Nu is er een nieuwe Nova S. Een winterharde opbouw, een modern en luxueus uiterlijk, nieuw ontwikkelde achterlichten, nieuw interieur met een nieuw lichtplan. Een caravan voor kampeerplezier het hele jaar door.

Nova S sportief uiterlijk

Het topmodel Nova S, een doorontwikkeling van de Nova SL, zal zo’n 5000 euro duurder gaan uitpakken dan die SL. De nieuwe S 545 zal rond de € 33.900,- uitkomen. De “oude” Nova S was  nog rond de € 6.600,- duurder dan de SL. Maar omdat de prima PUAL-opbouwmethode al aanwezig is en overgenomen kan worden kunnen kosten gedrukt worden. Daar gaat de klant bij de nieuwe Nova S van profiteren. Opvallen doet, behalve het nieuwe design op de buitenkant, meteen de achterkant van de nieuwe S. Een nieuwe bumper, afkomstig van de automotive sector, met daarin de door Eriba zelf ontwikkelde achterlichten trekt de aandacht. Grappig detail: de Led-hybride lampen laten in het donker de typische strepen van het Eriba-logo zien. De standaard gemonteerde en exclusief voor de S ontwikkelde aluminium velgen ronden het sportieve karakter van de caravan mooi af.

Erica Nova S 545 interieur

Comfortabel interieur

Binnen zorgt de opbouwbreedte van maximaal 2.50 meter voor veel ruimte. Uiteraard zien we het beproefde Raum+ systeem terug. Kabels en kanalen zijn netjes weggewerkt zodat de beschikbare bagageruimte ook helemaal daarvoor gebruik kan worden. Moderne meubeltinten, nieuwe stofdessins, materialen en kleuren zorgen voor een modern en fris interieur. Donkere houttinten, lichte kleuren, moderne materialen en daarbij passende kastdeurtjes en laden in hoogglans en mooie geïntegreerde handgrepen. Er is keuze uit vier stof- en leervarianten, waaronder een kunstleer Ecotech variant. Deze laatste is uitermate temperatuurregulerend en als bekleding prima geschikt voor vakanties met huisdieren of kinderen. Nog niet zeker is of het ingelegde panoramavenster dat we kennen van de GL ook een plek krijgt in de voorkant van de S. Daarmee is Eriba nog niet helemaal uitgetest. Wel duidelijk is dat er geen gordijnen maar rolhorren voor de ramen komen in de nieuwe S. Tegen het plafond zit stof en tegen de wanden kunstleer. Dat geeft niet alleen een prettige sfeer maar dempt ook de geluiden. Het nieuwe lichtplan draagt ook bij aan het scheppen van een prettige sfeer. Er zijn verschillende lichtbronnen verschillend te schakelen, boven de zithoek, onder de kastjes, de grote plafonnière en verschillende spots aan de zijkant.

Nova S 545

Winterhard in drie uitvoeringen

Nova S 545 S keukenDe Nova S krijgt een 50 millimeter dikke bodem van gfk, geïsoleerd met PU schuim. Deze is houtvrij en licht van gewicht maar sterk genoeg om de caravan te beschermen tegen onder andere steenslag onderweg. Daaronder de geïsoleerde 50 liter verswatertank en 25 liter afvalwatertank (optioneel eveneens 50 liter mogelijk). Dubbel glas, geïsoleerde gasbun, als optie Alde vloeistofverwarming en vloerverwarming. De nieuwe Nova S komt er vooralsnog in die verschillende uitvoeringen. De genoemde S 545 met enkele as heeft voorin de rondzit en achter een frans bed met daarnaast de badkamer. Dan komen er twee tandemassers, de S 620 met voorin de rondzit en achterin enkele bedden en het topmodel de Nova S 690 met voorin rondzit, middenzit en frans bed met ernaast de badkamer. Leverbaar zijn de nieuwe modellen naar verwachting vanaf half mei vanaf € 33.900,-.

www.eriba.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravan Eriba, Caravans NIEUWS