Eriba Nova 590

Eriba 2021: Nova 590

Caravans

De Eriba Nova 590 is een nieuweling in de succesvolle Nova-serie. Met dezelfde innovatieve Climadur-opbouwmethode. En met heel veel ruimte. De voor de Nova typische ronde vormen bleven.

Nova 590 is ruim

Het interieur toont heel open. Dat komt onder meer doordat je in deze indeling van voor naar achter kunt kijken. De nieuwe Nova 590 heeft veel opbergruimte. De badkamer – helemaal achterin – is riant. Voor de badkamer staat het ook al grote queensbed. Dit heeft een bedmaat van 2 bij 1,45 meter. Onder dit bed een opbergplaats die ook van buitenaf bereikbaar is. En toch is de Nova 590 aan de buitenkant geen overdreven grote caravan. Hij is 6,78 meter lang en niet breder dan 2,40 meter.

Eriba Noba 590 keuken
Eriba Nova 590. De keuken, met daarachter het queensbed.

De keuken heeft een apothekerskast en een grote koelkast. Handig: er is ook gedacht aan een werkblad voor het koffiezetapparaat. Er is bij de zithoek zelfs genoeg plek voor een grote 32 inch tv. Van die comfortabele zithoek voorin maak je desgewenst een tweede bed. Daarvan is de bedmaat 2,11 bij 1,80/1,55 meter.

Nova 590 bed

Met een behoorlijke uitrusting

De Eriba Nova 590 heeft standaard veel te bieden. Zo zijn de wanden, het dak, de achterwand en de bodem allemaal van gfk. Voor het interieur is er keus uit de modernere Trend of de klassiekere Ambience. Standaard is ook het neuswiel met kogeldrukweegschaal. Leuk detail zijn de afneembare lampjes. Die kun je overal gebruiken waar je licht nodig hebt, zoals in de voortent. Je kunt het lampje ook als een zaklamp gebruiken. Klik ze op hun plek en ze laden weer op.

Verder noemen we de zelfstellende remmen, de anti-slingerkoppeling en de mooie lichtmetalen wielen. De achterlampen hebben led hybride technologie. Ook zien we een hordeur en dimbare sfeerverlichting. Optioneel kun je onder meer kiezen voor een zilverkleurige buitenkant. Of een luifel compleet met verlichting. Een entertainment center met bluetooth en DAB+ radio behoort ook tot de opties. De Eriba Nova 590 kost in Duitsland 37.000 euro.

Eriba Nova 590

Naar de site van Eriba.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant