ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home EmpirBUS-system, connectivity volgens Garmin
EmpirBUS-system, connectivity volgens Garmin
Accessoires

EmpirBUS-system, connectivity volgens Garmin

  1. 3 maart 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Garmin kennen we als leverancier van goede navigatiesystemen. Het maakt echter ook zogenaamde connectivity-systemen. Met het nieuwe EmpirBUS-system stuur je zo’n beetje alles in je caravan of camper aan. Indien gewenst zelfs vanuit je luie stoel.

Garmin: krachten bundelen

Garmin nam onlangs het Zweedse Trigentic over, een specialist op het gebied van connectivity in het maritieme bereik. Dit bedrijf werkte samen met een andere Garmin-dochter, de specialist op het gebied van entertainment-systemen Fusion. Samen ontwikkelden ze het EmpirBUS-systeem. Deze versie voor camper of caravan maakt gebruik van het besturingscentrum Connect t50. Deze is  verbonden met het Navicenter RV-BBT602. Al deze namen en cijfers mag je echter meteen weer vergeten.

Wat je in de camper ziet, is een klassiek 6,2 inch groot scherm in het dashboard. Het leuke is dat het afneembaar is en je er bijvoorbeeld mee voor de camper onder de luifel kunt gaan zitten. In de caravan is het scherm op elke voor jou handige plek te monteren. De afstandsbediening communiceert via een WLAN-verbinding met zijn basis. De twee meest gebruikte systemen in de caravan- en camperwereld zijn hiervoor CAN-Bus en CI-BUS. Ze werken beiden prima samen met dit nieuwe systeem van Garmin. Ook analoog is mogelijk. Op het systeem is vervolgens zo’n beetje alles aan te sluiten en te regelen. Van het aan- en uitschakelen van verlichting tot aan het sluiten van het gasventiel bij lekkage-alarm.

EmpireBUS Garmin

Standaard bij sommige merken

Op de afgelopen CMT-beurs waren de eerste EmpirBUS-systemen te zien. Ze waren ingebouwd in o.a. een integraal van het merk Mooveo (Pilote) en stuurden daar het boordsysteem aan van Scheiber, de Franse versie van Schaudt. Wie kiest voor een Mooveo met Naviciever-pakket krijgt het EmpirBUS-systeem er standaard bij. Het systeem is inmiddels ook los verkrijgbaar.

De Garmin by Fusion RV-BBT602 kost zelf rond de 1200 euro (dat is de vanafprijs, je hebt dan alleen radio/navigatie).

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS