Elektrofrosch

Elektrofrosch Pro Camping: e-scooter als kampeermiddel

Nieuws

Een elektrische scooter met laadruimte als kampeermiddel? Het kan! Voeg een daktent en een keukentje toe en je hebt de Elektrofrosch Pro Camping. Duurzamer kan het niet.

ElektroFrosch voor niet al te verre reizen

De Elektrofrosch (Frosch is het Duitse woord voor kikker) heeft een behoorlijk aaibaarheidsgehalte. Hij doet denken aan de good old Vespa. Die dingen waarmee ze in Italië nog steeds op de markt staan. En die hier weer helemaal hip zijn als koffiebar. Er is wel een nadeel dat we meteen verklappen. Je moet er niet te ver mee van huis willen kamperen. De actieradius bedraagt namelijk zo’n 60 kilometer.

Elektrofrosch tent

Opvallen met kampeeruitrusting

In de kampeerversie krijg je er een daktent bij. Ook een luifel en een koelbox zijn inbegrepen. Voordeel van de elektrische motor is dat niet de hele camping wakker schrikt als je deze twee-takt start. Ook hoef je je niet te schamen voor de uitlaatgassen. Het karretje is te koop bij een firma in Berlijn. Het heeft er dan al een flinke reis opzitten. Het productieproces vindt namelijk in China plaats. Daar hebben ze eerst eens goed gekeken naar de Piaggio Ape. In Turkije worden ze vervolgens geschikt gemaakt voor de Duitse markt.

Elektrofrosch

Kikker als naam

Elektrofrosch, als in elektrische kikker. Hij lijkt erop. Vandaar het idee. Het is een groene naam. Dat past ook bij een elektrisch aangedreven voertuig. En – ook meegenomen – hij blijft hangen. Het karretje is voorzien van een Deep Cycle VRLA 72-Volt-gelaccu. Deze levert zo’n 60 ampère. Het opladen duurt – volgens de opgave van de fabrikant – tussen de 6 en 8 uur. Hij kan dus 60 kilometer ver. Onderweg is de topsnelheid 40 kilometer per uur. Hellingen van 30 tot 40% zijn geen probleem.

Elektrofrosch

Met brommer-plaatje

In Duitsland heb je een brommerplaatje nodig. Hij moet dus verzekerd zijn. En je hebt een brommerrijbewijs nodig. Je mag er met maximaal twee personen in zitten. Of dat prettig zitten, is vragen we ons af. Wij verwachten dat hij in ons land ook onder deze regeling valt.

Oké, 60 kilometer is niet ver. Maar als het genoeg is voor een weekendje weg is de Elektrofrosch een prima oplossing. Hij is te koop in twee versies: de Big en de Pro. De eerste is kale versie. De tweede heeft een afgesloten cabine, verwarming en een usb-aansluiting.

Het kampeergedeelte

Achterin staat een daktent met een afmeting van 1,4 bij 2 meter. De tent staat op de laadbak. Daarin blijft onder de tent ruimte voor bagage. Er zit een aluminium keukentje bij. Dat weegt 10 kilo en heeft twee pitten. Hierin een lade met de complete kampeeruitrusting. Bestek, servies en keteltjes. Uitklappen en het is een vierpersoons tafeltje. De luifel is 2 bij 3,5 meter groot. Je kunt hem aan de achterkant bevestigen. De hele kampeeruitrusting – made in China – weegt tussen de 60 en 70 kilo.

Elektrofrosch kamperen

De Elektrofrosch kan naast de kampeeruitrusting nog ongeveer 460 kilo aan bagage meenemen. Voldoende voor twee personen en nog wat bagage dus. De e-scooter is te koop vanaf 5000 euro. De campinguitrusting kost 4000 euro.

Naar de site van Elektrofrosch.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant