ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Elektrische camper van Iridium vanaf januari te koop
Elektrische camper van Iridium vanaf januari te koop
Campers

Elektrische camper van Iridium vanaf januari te koop

  1. 10 december 2018, 17:00
  2. 1 Reacties

De elektrische camper nog toekomstmuziek? In januari staat hij gewoon te koop op de CMT beurs. Het nieuwe merk Iridium zegt de campers klaar te hebben voor de verkoop. Geen studie of concept: kopen en rijden.

Zekerheid

Het bedrijf WOF GmbH verkoopt sinds 2012 in heel Europa campers van de hogere prijsklasse. Het heeft ook een eigen campermerk ontwikkeld onder de naam Iridium. Onder deze naam komt het bedrijf nu met de eerste elektrische camper die in serieproductie gaat. Gedachte hierachter is dat met name kopers van de duurdere campers ook zeker willen weten dat ze met hun aanschaf een hele tijd kunnen doen en er overal mee naar toe kunnen reizen. Bij de campers met een dieselmotor is er de nodige twijfel gezien alle beperkingen van milieuzones etc.

Iridium

Bedrijfswagenchassis

Om een elektrische camper te kunnen bouwen die het in de praktijk ook gewoon doet, heeft WOF samenwerking gezocht met verschillende andere bedrijven. Zo heeft de camper een bedrijfswagenchassis met breedspoor dat al jaren heeft bewezen zijn taken prima aan te kunnen. Camperbouwer Maurer uit Zwitserland levert de opbouw, waarbij er keus is uit de klassieke sandwichbouw of een monocoque-schaal uit één stuk. De laatste zorgt voor extra stijfheid en heeft geen naden. Geen last van vocht en geen geluiden van torsie.

Iridium

Ervaring

Voor de aandrijving zorgt het bedrijf EFA-S, een ombouwspecialist voor elektrische voertuigen uit Stuttgart. Ze hebben veel ervaring, o.a. door het ombouwen van 200 bussen voor pakketbezorger UPS. Het bedrijf gebruikt voor de maximale actieradius een zelf ontwikkeld accu-pakket. Er komen in ieder geval Litium-accu’s aan te pas die door af te remmen weer worden opgeladen.

De nieuwe elektrische campers van Iridium zijn op de CMT te zien naast ingang Oost, stand E026.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Fons Carlier - maandag 21 januari 2019 

    Zeer interessant, dit is de toekomst van de camperaars. De oplaadtijd is vaak te combineren met een overnachting. De aanschaf nú zal bijdragen aan de verdere ontwilleling. De overgang naar elektrisch transport is toch onherroepelijk.

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS