camperplaatsen

Eindelijk: Camperplaats in Maastricht

Nieuws

Eindelijk, jaren na het sluiten van camping de Dousberg ten faveure van een golfbaan (men spreekt er in Maastricht nog steeds schande van) krijgt Maastricht weer een camperplaats.

Dankzij een particulier initiatief komt er een nieuwe camperplaats in Maastricht. En wel aan de Boscherweg, tegenover kerkdorp Borgharen. De Boscherweg loopt langs de Maas van Maastricht naar het Belgische Lanaken. Er komt een overnachtingsterrein met bijbehorende voorzieningen voor campers. Een artikel in Dagblad de Limburger spreekt van 101 plaatsen. Het terrein heeft de grootte van een voetbalveld.

Het door een particulier ingediende plan lijkt de zegen te krijgen van de Gemeente, Rijkswaterstaat en Waterschap Roer & Overmaas. Volgens het stadsbestuur is het initiatief “een aanvulling op de bestaande toeristische infrastructuur” en het “bedient een nieuwe doelgroep”. Die doelgroep was sinds 2007 niet meer welkom omdat de goed lopende camping op de Dousberg moest wijken voor een golfbaan. Men spreekt er in Maastricht nu nog schande van.

Het weiland ter grootte van een voetbalveld ligt aan de Maas tegenover Borgharen. Het bijbehorende huis is jaren geleden door de Gemeente aangekocht vanwege “strategische redenen” en staat via een makelaar al een tijd te koop. Als er aan alle vergunningen en voorwaarden voldaan kan worden zal de gemeente het terrein in erfpacht geven. Er komt geen bestrating en er mag niet geasfalteerd worden. Enige toegestane verharding komt bij de slagboom-entree en bij het sanitair. Het geheel moet een zo groen mogelijke uitstraling krijgen, gebruik van natuurlijke materialen is een vereiste, de parkeervakken zijn van gras en de rijpaden zullen slechts half verhard worden. Wanneer de opening zal zijn is nog niet bekend.

 

(Bron: Dagblad de Limburger).

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!