ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Eerste daktentfestival van Nederland
Eerste daktentfestival van Nederland
Tent

Eerste daktentfestival van Nederland

  1. 11 juli 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Een daktent is snel op te zetten, droog en ruimtebesparend. Dat steeds meer mensen er een aanschaffen is dus niet zo verwonderlijk. Het wachten was op het eerste daktentfestival van Nederland. Dat gaat er nu komen. Iedereen met een daktent is van 28 t/m 30 september welkom op camping Vledders in Schipborg (Dr). En heb je er geen, maar ben je wel nieuwsgierig? Dan mag je ook komen.

Waarom een daktentfestival?

Tijdens het festival kun je vragen stellen aan doorgewinterde gebruikers van de daktent. Elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen, en gewoon samen kamperen. Heb je zelf geen daktent, maar zou je er best eens een willen proberen? Geen nood, want je kunt ze gewoon huren. De daktent is een relatief onbekend kampeermiddel. Diegenen die het fenomeen kennen, denken vaak aan het reizen met een terreinwagen door Afrika. Maar toepassing op een reguliere personenauto is ook heel goed mogelijk. Ten tijde van de DDR had men daar de mogelijkheden van de daktent al lang ontdekt en bestond er al een tent voor op de iconische Trabant. Dus niet alleen op een Landcruiser in de woestijn, maar ook gewoon op je eigen Clio.

daktentfestivalAlleen maar voordelen

Een daktent biedt alleen maar voordelen als je hem vergelijkt met een reguliere tent. Je slaapt hoog en hebt dus geen last van optrekkende kou. Bovendien staat hij net zo snel als de pop-up tent. Maar hij blijft ook als je op een drassige plek staat gewoon schoon. Daarbij komt dat je de hele kofferbak over hebt voor het opbergen van andere spullen. Je maakt van je eigen auto op een simpele manier een heuse camper.

Locatie en programma

Camping De Vledders in Schipborg ligt midden in de natuur en in het door UNESCO erkend Geopark de Hondsrug. De Drentsche Aa stroomt op een paar honderd meter afstand voorbij, op fiets- en wandelafstand liggen karakteristieke brinkdorpen en de steden Groningen en Assen zijn ook niet ver weg.

daktentfestivalOp zaterdag zijn er allerlei activiteiten, zoals een ATB-toer, een lichte Green Laning-toer voor terreinwagens, een workshop over daktentkamperen etc. Kinderen kunnen onder begeleiding paard- of ponyrijden of brood maken bij het kampvuur. Zaterdag staat een gezamenlijk avondeten op het menu, gemaakt op open vuur in de Dutch oven. De zondag begint met een gezamenlijk ontbijt, waarna de sportievelingen zich kunnen uitleven tijdens een bootcamp.
Een gedetailleerd en definitief programma is te vinden op de website www.daktentfestival.nl. Via die site koop je ook de kaarten en kun je eventueel een daktent huren.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Tent NIEUWS