Een week weg met de Sun Living S 65 SL

Love2camp

De dame in de auto achter ons toetert een paar keer. Uiteindelijk haalt ze in om vervolgens zacht voor ons te blijven rijden. Wat wil ze? Eenmaal boven op de heuvel – waar we vanwege een door ons genegeerde wegomleiding terecht zijn gekomen – stopt de Duitse haar auto en stapt uit. “Als jullie met de camper die weg in gaan, komen jullie vast te zitten in de smalle dorpsstraatjes.” Als zelfs de burgemeester langs de weg parkeert om ons voor hetzelfde te waarschuwen, weten we het zeker: met de camper op vakantie is echt anders dan met de auto. Dat is een van de vele dingen die we leren tijdens ons weekje weg met de Sun Living S 65 SL.

Gloednieuwe Sun Living S 65 SL

We, dat ben ik – de Marije-helft van het kampeerblog Love2camp-duo Martine en Marije –, mijn vriend en onze twee zoons van 8 en 5 jaar. Normaal gesproken kamperen we met een Alpen Kreuzer Super GT uit 1984 en een gloednieuwe camper is op z’n zachts gezegd even anders.

De dag na Koningsdag halen we de Sun Living op bij de dealer. Op internet hebben we hem al uitgebreid bewonderd, maar in het echt vinden we hem nog mooier. Fris en stoer van buiten en lekker licht van binnen. Omdat we nooit eerder met een camper hebben gekampeerd, krijgen we van eigenaar Peter van Van Baaren Carvans + Campers een uitgebreide uitleg. Daarna kunnen we op pad!

Vanaf het eerste moment genieten we enorm van ons camperavontuur waarin we Duitsland en Zuid-Limburg aandoen. Onze jongens vinden vooral de verborgen badkamer met daarin het toilet geweldig. En autoreizen kunnen ze normaal al goed, maar op hun eigen bankje mét tafel hebben ze het helemaal naar hun zin tijdens onze ritten. Wij genieten vooral van de luxe die de Sun Living S 65 SL ons biedt: een koelkast, vriezer, oven, toilet én verwarming voor de soms koude ochtenden. Het cruisen door de Duitse heuvels maakt ons gelukkig en relaxed, want we zijn dan wel op pad, maar we hebben ons huisje bij ons.
Sun Living S65SL

Gevoel van vrijheid

Inmiddels zijn we – naast tent- en vouwwagenfan – ook camperfan. Camperen geeft een enorm gevoel van vrijheid. Je hebt kunt zowel terecht op campings als op een van de talloze camperplaatsen en als je daar eenmaal bent, hoef je de camper alleen maar op z’n plek te zetten. De Sun Living S 65 SL vergroot dat vrijheidsgevoel omdat hij helemaal zelfvoorzienend is. De ijskast werkt op gas, de accu en op 220 en dankzij de 100 liter water, de twee grote gasflessen en de energiezuinige ledverlichting kan je zo een aantal dagen zonder stroom vooruit.
Sun Living S65SL

Onervaren camperaars

Natuurlijk hebben we als onervaren camperaars veel geleerd tijdens onze eerste campervakantie. Onder meer dit:

  • Negeer überhaupt nooit een wegomleiding, maar zéker niet met een camper.
  • Wil je niet voor gek lopen met een lekkende cassette, leeg je toiletcassette dan vooral op tijd.
  • Doe onderweg boodschappen zodat je er niet met de camper op uit hoeft.
  • Neem fietsen mee of kies een camping op loopafstand van een dorp.

De vakantie is alweer een paar weken achter de rug. Wij kijken terug op een heerlijke week en vermaken ons inmiddels met het googelen naar campers. Wil je ons hele vakantieverslag lezen? Dat kan op Love2camp.nl.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant