ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Een warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge
Een warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge
Uit tips

Een warme Kerst in Kopenhagen: Julehygge

  1. 22 oktober 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Onze eerste kerstmarkt-uittip van dit jaar gaat over Kopenhagen. De kerstmarkten van Hans Christian Andersen, het pittoreske Nyhavn, Kronborg en Tivoli. Met het vliegtuig is een optie, maar er is ook een camperplaats en camping waar je terecht kunt.

Glühwein en poffertjes

Voor Denen is Julehygge het hoogtepunt van het jaar. Het is een belangrijk begrip bij onze Scandinavische buren en wil zoveel zeggen als knusse gezelligheid rond Kerstmis. Hand in hand dansen en zingen rond de kerstboom met échte kaarsen, zelfgemaakte kerstdecoraties, een spannend dessert en rood-witte harten. Het heeft allemaal te maken met Julehygge en de typisch Deense kersttradities. Kopenhagen is een heerlijke stad voor liefhebbers van sfeervolle kerstmarkten. Zo is er een sprookjeskerstmarkt van Hans Christian Andersen en een kerstmarkt bij het pittoreske Nyhavn waar je kunt genieten van een heerlijke Gløgg, een soort glühwein of Deense poffertjes (aebleskiver). Ook in de ballrooms van kasteel Kronborg kun je je kersthart ophalen.

Tivoli is de grootste

Tivoli, het sfeervolle familiepark in het centrum van Kopenhagen, opent al vanaf 15 november haar poorten voor de grootste kerstmarkt van de stad. Dit jaar met een Russisch tintje in de vorm van een kleurrijke versie van de Basiliuskathedraal in Moskou met een 21 meter hoge toren en gestreepte uivormige koepels. Eind december wordt het seizoen traditiegetrouw afgesloten met dagelijks een grote vuurwerkshow.

Kopenhagen

Vliegen of kamperen?

Zin om een van de mooiste steden van Scandinavië te bezoeken? Vliegen en verblijven in een hotel is een optie. Een driedaagse vliegreis naar Kopenhagen is er op stedentrips.nl vanaf € 278 per persoon. Dit is inclusief retourvlucht Amsterdam, twee overnachtingen in First Hotel Mayfair**** en ontbijt. Dit sfeervolle boutiquehotel ligt in het hart van de stad en is onlangs volledig gerenoveerd. Reisperiode november en december 2018. Liever met je eigen camper of caravan? Dat kan ook. Deze camperplaats en een camping in de buurt zijn het hele jaar geopend.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Onderweg, Uit tips NIEUWS