Eén op de vijf wil kampeermiddel kopen en nog wat cijfers

Nieuws

Op de net afgelopen Caravan Salon in Düsseldorf bleek uit een rondvraag onder het publiek dat 1 op de 5 bezoekers zich ziet gaan kamperen op de volgende vakantie. Meer cijfers.

Cijfers

De Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) onderzocht de Duitse wensen op kampeergebied. We noemen wat uitkomsten. Precies 23% van de caravan-adepten blijken in de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar te vallen. Het beeld van ‘vooral voor na je pensioen’ is inmiddels achterhaald. Van de personen die de volgende keer willen gaan kamperen verdient 38% meer dan 3000 euro per maand netto. Daarmee zitten de camping-vrienden boven het gemiddelde inkomen. We hebben nog meer cijfers.

Meer cijfers

Tweederde van de mensen die een kampeervakantie zien zitten bezitten (nog) geen eigen caravan of camper. Van deze groep ziet 42% die er wel komen. Binnen nu en een aantal jaren. Het grootste deel van deze groep is tussen de 23 en 37 jaar. Daarbij komt dat zo’n 4,7 miljoen Duitsers aangeeft een kampeermiddel te willen gaan huren binnen nu en drie jaar.

Favo bestemmingen

En waar wil iedereen dan naartoe met zijn kampeermiddel? Natuurlijk, 85% van de Duitsers wil in Duitsland blijven. Op de tweede plaats met 58% Frankrijk. Ook Nederland scoort 58%. Denemarken en Italië komen daar meteen achter.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!