Een Lada als camper

Nieuws

Net op het moment dat het merk Lada uit Europa verdwijnt – vanwege onhaalbare emissie-eisen – lijkt er een Lada-camper te komen. AvtoVAZ wil hem gaan bouwen op basis van de Granta FL, een populair model in Rusland.

Vooralsnog alleen in Rusland

Het in Moskou gevestigde Lux Form ontwikkelde de camper. Die lijkt op een pick-up met alkoof en heeft de deur aan de zijkant. De Lada-camper heeft plek voor twee personen. In het interieur zien we lichte tinten. Een keukenblok, douche en toilet zitten er standaard in. Watertanks, gasverwarming en een boiler eveneens. Er zijn plannen om hem in productie te nemen, aldus Lada.online. In Rusland krijgt hij een vanafprijs van 15.700 euro. De Granta is een populair model in Rusland. Hij is daar als vierdeurs sedan en als stationwagen te koop.
De camperuitvoering is in totaal 5 meter lang. De woonruimte meet 2 meter in de lengte, is 1,6 meter breed en 1,5 meter hoog. Of de Lada-camper ook ooit naar Europa komt, is onduidelijk. Zeker nu de verkoop van de Lada in Europa is stopgezet (foto’s: sa ruljom/Avto VAZ).
Dit filmpje – in het Russisch – toont het hele interieur.
 
 
 
 
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!