Kerstmarkten Erfurt

Een Duitse kerstmarkt bezoeken? Dit zijn aanraders!

Onderweg

Wie nog een kerstmarkt zoekt doet er goed aan eens aan de Thüringer Städte te denken. Steden in de deelstaat Thüringen, gelegen in het midden van Duitsland. De mooiste markten van Duitsland zijn er te vinden. We zetten ze op een rij.

Erfurt

Deze is tot en met 22 december dagelijks te vinden in het middeleeuwse centrum. Op de Domplatz vind je een 12 meter hoge kerstpyramide en een hoge kerstboom met kribbe van handgesneden houten figuren. Er staan meer dan tweehonderd kraampjes met culinaire specialiteiten uit stad en streek. Rondleidingen door de stad onder leiding van de kerstman, -vrouw of een engel zijn te boeken via de plaatselijke VVV. Kijk hier voor meer informatie. Erfurt (foto boven artikel) heeft meerdere camperplaatsen, o.a. camperplaats Trautmann met 20 plaatsen.

Weimar

Gepofte kastanjes, Glühwein, schaatsen en heel veel lichtjes. Je vindt het nog tot 5 januari 2019 in Weimar. Van de Marktplatz tot aan de Theaterplatz. Er is een grote ijsbaan en koren en blaasensembles zorgen in de Märchenhütte voor de juiste sfeer. Kijk hier voor meer informatie. Op 500 meter van het centrum is camperplaats Herman Brill Platz met 20 plaatsen. Hier mag je maximaal 24 uur staan.
Kerstmarkten Weimar

Gotha

De kerstmarkt vind je hier tot 30 december op de Neumarkt en de unteren en oberen Hauptmarkt. Naast de houten kribbe kun je overdekt nippen aan de Glühwein. Ook handig als het weer wat tegenvalt. Vooral in de weekenden zijn er veel activiteiten. Meer informatie vind je hier. Overnachten kan op de camperplaats Am Marstall  op 500 meter van het centrum. Er zijn hier slechts drie plekken.

Altenburg

Dagelijks tot 23 december. Om 16 uur komt de kerstman ook een kijkje nemen. Voor de kleintjes heeft hij een cadeautje. Er staan houten kraampjes door de hele stad en rond het stadhuis uit de renaissance. Hartige en zoete lekkernijen zijn volop verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie. Camperplaats Am Großen Teich ligt op 500 meter van het centrum en er zijn 13 plaatsen.

Suhl

De „Sühler Chrisamelmart“ staat bekend als een van de meest romantische kerstmarkten van Thüringen. Er staan zestig houten hutten in het centrum rondom het stadhuis, dat in een Adventskalender is veranderd. Elke dag om precies 17.30 uur gaat een deurtje van deze kalender open. Daar komen voor de kleine bezoekers allemaal verrassingen uit. Kijk hier voor meer informatie. Camperplaats Kongresszentrum biedt vijf plaatsen op 200 meter van het centrum.
Kerstmarktne Suhl

Arnstadt

Rond het standbeeld van Johann Sebastian Bach in het historische centrum is een veelzijdig activiteitenprogramma voor de hele familie. Natuurlijk staat in het midden een grote kerstboom vol met lichtjes. Kijk hier voor meer informatie. Camperplaats Parking Arnstadt heeft plek voor 20 campers en ligt op 500 meter van het centrum.

Jena

Dagelijks tot 23 december. Met elke dag om 17 uur vanuit het stadhuis een optreden van de plaatselijke Blasmusikverein. Dit vanuit de ramen van het stadhuis. Van vrijdag tot zondag elke dag een uur lang een kerstconcert van deze vereniging. Verder gaat de bezoeker met sprookjesvertellers en middeleeuwse concerten terug in de tijd. Kijk hier voor meer informatie. Op camping Jena vlakbij het centrum zijn 50 plaatsen.

Mühlhausen

Midden in het oude centrum aan de Untermarkt en Kristanplatz ruik je de geur van vers kerstbrood en Thüringen Rostbratwurst. Je kunt marshmallows verwarmen in het grote vuur en de kleintjes kunnen een ritje maken in de oude draaimolen. Kijk hier voor meer informatie.
Meer camperplaatsen in de deelstaat Thüringen vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant