E-trailer steekt caravan in modern jasje

Caravans

E-Trailer steekt caravan in modern jasje met slimme sensortechnologie. Veilig en comfortabel op pad dankzij SMART-Trailer.

Smart-trailer, voor bestaande en nieuwe caravans

In Nederland rijden zo’n 480.000 caravans rond. Elk jaar worden in Europa 80.000 nieuwe exemplaren aangeschaft. Hoog tijd dat ook dit traditionele en nog steeds geliefde reismiddel wordt aangepast aan het digitale tijdperk. E-Trailer is het eerste bedrijf dat de caravan slim maakt met nieuwe technieken. De SMART-Trailer: met slimme sensoren en software kan iedere caravan-eigenaar veilig, comfortabel en volledig geïnformeerd op pad.

We leven in een tijd waarin bijna alles meetbaar is. Van benzineverbruik tot accustatus. Bij nieuwe auto’s is het zelfs verplicht om inzicht te hebben in de bandenspanning. “Dat geldt echter niet voor caravans”, zegt Boy Trip, CEO van E-Trailer. “Toch gek als je bedenkt dat er miljoenen caravans rondrijden in Europa. Met SMART-Trailer kun je veilig en comfortabel de weg op en met een goed gevoel aan je vakantie beginnen.”

Sensor en app

De Trailer bestaat uit een sensor en een app (beschikbaar voor Android en iPhone) die eenvoudig te gebruiken en te installeren zijn in elke caravan of camper, zowel bestaande als nieuwe voertuigen. Via een smartphone blijft de gebruiker onderweg op de hoogte van allerlei belangrijke data over de caravan en de reis. De telefoon legt via bluetooth verbinding met de hoofdsensor, de E-Connect, en voorziet de gebruiker van real-time informatie. De In de voorverkoop werden al ruim vijfhonderd exemplaren verkocht.

Waterpas en veel meer

Het bestaat uit verschillende sensoren die je naar eigen wens kunt aanvullen. Zo helpt de E-Level sensor om de caravan gemakkelijk waterpas te zetten. Waar je nu handmatig aan slag moet, is dat met de app en sensor secondewerk geworden. Met de E-Pressure sensor kan de gebruiker bovendien de bandenspanning gemakkelijk aflezen en volgt een waarschuwing als deze te laag is. Volgt een steile helling of berg? Dan geeft het systeem dat aan. Dit om het risico op oververhitting van de remmen te verkleinen. E-Trailer werkt bovendien aan meerdere uitbreidingen, waaronder een kogeldrukmeter, temperatuurmeter of track-&trace-module.
De SMART-Trailer ligt vanaf begin april in de schappen bij de dealers en is reeds online te bestellen. E-Trailer werkt samen met Enduro Technology, fabrikant van caravanproducten. “Wij zijn overtuigd van de toegevoegde waarde. Informatie over de status van de caravan is eenvoudig af te lezen. Het is ontzettend belangrijk om veilig en comfortabel op je eindbestemming aan te komen”, zegt Michel Orth, Sales Manager bij Enduro Technology.

Over E-Trailer

E-Trailer ontwikkelt innovaties voor de caravanbranche; waaronder de elektrisch aangedreven caravan (E-Trailer), de E-Brake en de SMART-Trailer. Het bedrijf, in 2016 opgericht door TU-Delft studenten Boy Trip & Rick Lenssen, is onderdeel van tech incubator YES!Delft. E-Trailer viel al meerdere keren in de prijzen, waaronder de publieksprijs van de ASN Bank en de Rabobank Innovatie Award. Meer informatie vindt u op www.e-trailer.nl
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant