e-Fixxter

e-Fixxter van CamperfiXX is compact en elektrisch

Campers

Het Nederlandse CamperfiXX zet de e-FiXXter in de showroom. Een elektrisch aangedreven compacte camper op basis van de Toyota Proace en consorten.

e-FiXXter heeft actieradius van 330 kilometer

De eerste vraag bij een elektrische camper is al snel ‘hoever kom ik ermee’. Want de actieradius is nog niet altijd wat we zouden willen dat hij is. Bij de e-FiXXter is dit 330 kilometer. Dus in een ruk doorrijden naar het Gardameer is er niet bij. Nou kun je je natuurlijk afvragen of je dat moet willen. Maar dat is een andere vraag. Voor dagelijks gebruik – want daar leent deze auto zich ook prima voor – kom je een heel eind (ja inderdaad, 330 kilometer om precies te zijn).

Het forse accupakket van 75 kW ligt onder de vloer. Dat zorgt voor een laag zwaartepunt en komt de wegligging ten goede. Opladen kan via een gewoon stopcontact. Al duurt dat wel lang. Voordat je accupakket op deze manier vol is ben je ruim 40 uur verder. Laden bij een openbaar laadpunt – er zijn er momenteel 185.000 van in Europa – duurt een half uur. Dan zijn de accu’s voor 80% vol. Heb je thuis je eigen privé laadpunt – de zogenaamde Wallbox – ben je in 7,5 uur klaar. En daarmee staat hij elke dag na een nacht aan de stroom volgeladen voor je klaar.

Lekker compact

De Toyota Proace in de lange versie heeft een paar zusjes. Dat zijn de Jumpy van Citroën, de Expert van Peugeot en de Vivaro van Opel. Ook deze auto’s kunnen als basis dienen. Wat ze gemeen hebben is een hoge wendbaarheid, veel ruimte binnen en compacte buitenmaten. De camper is er in een vier- of vijfpersoonsversie. Hij past door zijn geringe hoogte gewoon in een parkeergarage. De slaapbank heeft uitgeklapt een bedmaat van 135 bij 200 centimeter.

Flexibel interieur, nodige opties

Het interieur van de e-FiXXter kennen we al langer uit de dieselaangedreven variant. We zien naast de eerder genoemde slaapbank een koelkast met vriesvak. Ook is er een opbergvak voor de Porta Potti. De camperkast kun je helemaal of half monteren. Wat je zelf het meest praktische lijkt. En dat is weer afhankelijk van het gebruik. Optioneel kan er een trekhaak op. Daarop past een fietsendrager. In het slaaphefdak kan een bed gemonteerd worden. Op dat dak is een zonnepaneel mogelijk voor de stroom van het campergedeelte. Tenslotte is er nog een passende luifel bij te bestellen.

Er zijn verschillende mogelijkheden, van pakket tot inbouw. De prijs voor de pakketten begint bij 10.330 euro. Je krijgt daarvoor het hefdak en een deel van de inrichting. De elektrische versie staat voor rond de 68.000 euro voor je deur. Je kunt hem ook leasen.

Naar de site van CamperfiXX.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant