Cargo Van

E Cargo Van uit Oostenrijk voor de zelfbouwer?

Nieuws

Het Oostenrijkse New Mobility Enterprise – kortweg NME GmbH – brengt dit jaar de elektrische Cargo Van op de markt. Een idee voor de zelfbouwers onder ons?

Cargo Van: vanaf juli leverbaar

Vanaf juli dit jaar is de Cargo Van in zijn thuisland Oostenrijk te koop. Daarna volgt de rest van Europa. De Cargo Van is een omgebouwde Dongfeng Automobile (DAFC). Made in China. Hij is 4,5 meter lang, 1,68 meter breed en 1,90 meter hoog. De eerste serie heeft 5 kubieke meter aan laadruimte. Hij heeft een laadvermogen van 950 kilo en een actieradius van 180 kilometer. Als je bestemmingen niet te ver uit elkaar liggen, kan je er zomaar een prima campertje aan hebben.

Cargo Van laadruimte

De afmetingen van de laadruimte zijn (lbh) 256 x 148 x 135 centimeter. Een hefdakje is aan te raden. Hij weegt leeg 1600 kilo. De Cargo Van is eigenlijk gemaakt voor gebruik in en rond de stad. Dat verklaart ook zijn topsnelheid van 90 kilometer per uur. De LFP-accu is 41,8 kWh sterk. Dat zorgt voor een vermogen van 60 kW op de achteras. Opladen doe je met een zogenaamde type 2 stekker.

Cargo Van

Twee jaar of tot 60.000 km garantie

Het Oostenrijkse NME is een exclusief samenwerkingsverband aangegaan met de Chinese bouwer van het busje. Je krijgt op je elektrisch aangedreven Dongfeng Automobile (DAFC) twee jaar of 60.000 kilometer garantie. Volgens de fabrikant mag je er op rekenen dat de accu na vijf jaar nog 70% van zijn capaciteit bezit. Voor onderhoud en garantie kun je bij door NME geschoolde dealers terecht.

Cargo Van cabine

Proefrijden en een exemplaar bestellen kan nu al. Hij kost in Oostenrijk, zonder aftrek van eventuele subsidieregelingen, 26.500 euro. In het thuisland Oostenrijk gaat daar nog 5000 euro elektro-bonus van af. In ons land krijg je vanaf juli 4000 euro subsidie op de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Althans, dat is de verwachting. Het busje is ook te leasen voor een vast maandbedrag. De Cargo Van is verkrijgbaar in wit of voorzien van camouflage-folie (zie foto boven het artikel).

Naar de site van NME.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant