5 x frankrijk

Duurzaam: 5 x trein en hotel in Frankrijk

Uit tips

Tuurlijk, we gaan het liefst kamperen. Maar een treinreis met hotel – en ’s ochtends een petit dejeuner – is ook niet verkeerd. Voor als je eens iets anders wilt. En nog duurzaam ook.

Lekker duurzaam met de trein

Staat de caravan of camper weer in de stalling? En wil je er toch nog een keer op uit? Denk dan eens aan een treinreis. Je stapt in op het station en leunt lekker achterover. Geniet van het uitzicht en een goed boek. Logis hotels, de grootste hotelgroep van Europa, tipt vijf leuke bestemmingen.

1. Bordeaux-Amsterdam, 6 uur en 41 minuten

Bordeaux, dan denk je aan waanzinnige wijnen, fantastische restaurants en de vele monumentale hoogtepunten. Hier is het vaak mooi weer, want Bordeaux ligt in Zuidwest-Frankrijk. Opstappen gebeurt in Amsterdam. Zo’n 6,5 uur later stap je uit in hartje centrum. Net buiten Bordeaux ligt Logis Boutique Hotel Novalis. Tip! Neem de fiets mee in de trein. Dan fiets je vanaf het station in zo’n 40 minuten naar het hotel. Dit is tevens de beste manier om Bordeaux te ontdekken. En duurzaam. De stad is vlak en overzichtelijk.

Wijnliefhebber? Ga naar het gigantische wijnmuseum La Cité du Vin. In dit museum ontdek je de verschillende wijngebieden op een interactieve manier. Als kers op de taart is er op de bovenste verdieping een bar waar je diverse wijnen kunt proeven. Keer terug naar het Logis hotel voor een waanzinnig diner. Hier staat deze keten immers om bekend: een hartelijk welkom door een Franse familie en een heerlijk Frans diner.  

2. Le Mans-Amsterdam, 5 uur en 18 minuten

Le Mans is bekend van de jaarlijkse autorace ’24 uur van Le Mans’. De stad is minder bekend als bestemming voor stedentrips en daardoor des te verrassender. Le Mans is een authentieke en charmante stad met veel kleine winkeltjes. Ook staat er een van de grootste en meest indrukwekkende kathedralen van Frankrijk: De Heilige Julius kathedraal. Stap op de trein in Amsterdam, stap over in Parijs en kom ruim 5 uur later aan in Le Mans. Logis Hotel Le Charleston ligt in hartje centrum en is zo charmant als het meest pittoreske straatje van Le Mans. Bij het hotel kun je gratis een fiets reserveren waarmee je gemakkelijk en duurzaam een authentiek stuk van Frankrijk kunt ontdekken.

3. Marseille-Amsterdam, 7 uur en 46 minuten

Een hippe stad bezoeken en met zonsondergang genieten in een heerlijk zwembad? Het kan. Stap op de trein en bereik binnen 8 uur de havenstad Marseille, in het zuiden van Frankrijk. Neem de fiets mee en rij in een uur naar Logis Hotel Mas de L’Etoile. Een heerlijk driesterrenhotel met buitenzwembad. De perfecte uitvalsbasis voor allerlei trips. Hike naar de beroemde rots Pilon Du Roi en bezoek lokale markten om de echte smaken van de Provence te proeven. Stap de volgende dag op de fiets voor een heerlijke lunch aan zee. Verbaas je de rest van de middag over alles wat deze stad te bieden heeft. Van geweldige musea tot street art en de 19de eeuwse basiliek Notre-Dame-de-la-Garde.

4. Lyon-Amsterdam, 5 uur en 45 minuten

Het historische centrum van Lyon staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Prachtige straten, imposante gebouwen en een knap staaltje architectuur gegarandeerd. Pak de trein, stap over in Brussel, en kom 5 uur en 45 minuten later aan in Lyon. Kies Logis Charme et Business Hotel. Dit hotel met spa heeft eenTable Distinguée, een van de hoogste onderscheidingen binnen Logis voor een verfijnde keuken. Stap op de fiets en ontdek geweldige bieren in lokale brouwerijen. Bezoek het Musée Miniature et Cinéma, waar filmsets tot leven komen. Ga met een watertaxi de Saône op. Net buiten het centrum ligt Les Halles Paul Bocuse, een paradijs voor fijnproevers. De perfecte plek voor een lunch met oesters of zee-egels. In december is er een geweldig festival: Fête des Lumières. Dit is een jaarlijks terugkerend lichtfestival waarbij er door de hele binnenstad artistieke lichtprojecties tentoongesteld staan.

5. Angers-Amsterdam, 5 uur en 47 minuten

Angers, veel Nederlanders hebben deze stad nog niet ontdekt. Toch heeft hij veel te bieden. Angers ligt in het Loiredal. Dit is een landschap waar geweldige wijnen vandaan komen en het is er rijk aan kastelen en brede rivieren. Angers is zelfs uitgeroepen tot groenste stad van Frankrijk. Wil je een stedentrip combineren met prachtige natuur, historie en luxe? Overnacht dan in het Logis d’Exception hotel Les 3 Lieux. Dit hotel ligt op een unieke plek. Met de fiets bereik je het hotel in zo’n 30 minuten vanuit Angers. Een fietstocht langs de Loire is ook zeker aan te raden. In de trein kun je veel heerlijke wijnen uit de Loire meenemen, handig. Daarnaast zijn er in Angers veel musea, leuke winkels, een prachtige kathedraal en een heerlijke streekmarkt. 

Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van ruim 2.200 hotels in Andorra, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Het is de grootste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa. Zie www.logishotels.com/nl.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant