Flitswaarschuwing

Duitsland verbiedt flitswaarschuwing

Nieuws

Straks weer lekker naar Duitsland? Vergeet dan niet je flitswaarschuwing uit te schakelen. Duitsland heeft deze namelijk per 27 april verboden. Het betreft vaste en mobiele flitsers.

Flitswaarschuwing nicht erlaubt

In Duitsland werden eind april nieuwe verkeersregels van kracht. Zo is onder meer het gebruik van apparaten die waarschuwen voor vaste of mobiele flitsapparatuur niet meer toegestaan. Het is aan te raden deze optie uit te schakelen voordat je Duitsland bezoekt. Verlaat je het land, dan kun je de waarschuwing weer inschakelen. Staat een bezoek aan Duitsland op het verlanglijstje als de grenzen weer opengaan? Vergeet dan vooral niet de flitswaarschuwing op je navigatie uit te schakelen.

Uitschakelen in TomTom

Heb je een TomTom die waarschuwt voor flitsers, dan is deze optie redelijk eenvoudig uit te schakelen. Hoe je dat doet, kan per type apparaat verschillen. Kijk voor een stappenplan per TomTom op deze site. Duitsland is niet het enige land waar de flitswaarschuwing is verboden. In de andere landen waar dit niet mag – Zwitserland, Turkije, Cyprus en Macedonië – biedt TomTom geen flitsservice. Uitschakelen is hier dus niet nodig. In alle andere landen is er geen probleem. Je TomTom voldoet bijvoorbeeld in Frankrijk aan alle regelgeving. Ook met de flitsmelding aan.

Ook het gebruik van populaire apps als Flitsmeister is verboden. De boete bij gebruik bedraagt 75 euro. Het bezit is niet strafbaar. Ze mogen wel op je telefoon staan. Maar je mag ze niet gebruiken. Hoe de Duitse politie dit denkt te gaan controleren is niet duidelijk. Naast de regel over de flitswaarschuwing gingen in Duitsland een aantal boetes fors omhoog. Fietsers kregen meer bescherming en hardrijders worden harder aangepakt. Lees hier meer over die neue Straßenverkehrsordnung. Zin gekregen in een rondje Duitsland? Onze tip: ken je Landvergügen al?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!