ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Duitsland is goedkoopste kampeerland
Duitsland is goedkoopste kampeerland
Nieuws

Duitsland is goedkoopste kampeerland

  1. 11 maart 2016, 17:00
  2. 1 Reacties

De ADAC, de Duitse zusterclub van de ANWB, onderzocht waar je het goedkoopst met je caravan of camper op pad bent. Dat het niet meer de op afstand goedkoopste manier van vakantie vieren is wisten we al. Dat er tussen de verschillende Europese vakantielanden grote verschillen zitten waren we eigenlijk ook al achter. En zelfs de uitkomst, dat Duitsland het goedkoopste kampeerland is, zal voor velen geen verrassing zijn. Niet voor niets zijn bijvoorbeeld de camperplaatsen langs de Moezel ook bij ons razend populair. We lezen regelmatig ingezonden brieven, deze maand bijvoorbeeld nog in de Kampeerauto van de NKC, waarin camperaars aangeven dat ons land wat dat aangaat een voorbeeld kan nemen aan Duitsland. “Bij elke stad of dorp een camperplaats met prijzen tussen de 5 en 15 euro. De middenstand vaart er wel bij”‘. Waarom hebben wij dat in eigen land nog niet? Maar ook de campings hebben aangename prijzen. De Schnitzels en glazen bier of wijn zijn groot. We komen er kortom graag.

 

Zwitserland het duurst

In Duitsland ben je als gezin voor minder dan 30 euro klaar als je wilt overnachten op de camping. Een modelgezin, twee ouders en een tienjarig kind, is gemiddeld 27 euro kwijt. Daarvoor heb je plek voor je camper of auto en caravan en zitten alle verdere kosten bij in. Op de tweede plek staat Zweden. Daar ben je € 28,16 kwijt. Vervolgens is er een brede middenmoot met landen als Oostenrijk met €32,17, Frankrijk met € 36,56, Kroatië met € 38,16 en Nederland met € 38,53.

De vier duurste vakantielanden zijn Spanje met € 38,80. Een tree hoger staat Denemarken waar je per nacht € 39,01 kwijt bent als gezin. Op één na duurste is Italië. Hier betaal je € 43,33. Het duurste Europese vakantieland is ook in 2016 weer Zwitserland met € 45,96 per nacht. Grootste verschillen vinden we rond de Middellandse Zee. In landen als Frankrijk, Spanje en Italië kan een stukje landinwaarts gaan of niet kiezen voor een geprivatiseerd strand of eiland behoorlijk schelen. Ook mensen die niet gebonden zijn aan het hoogseizoen kunnen flink besparen op hun kampeervakantie. Ook het gebruik van een kortingscard als die van de ADAC of de ACSI of de Camping Key Card van de ANWB maakt de vakantie goedkoper.

Meer informatie over Camping Key Europe.

Meer informatie over de CampingCard van ACSI.

Meer informatie over de Best Deal Campingcard.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Jo - zaterdag 12 maart 2016 

    En waar vinden we België ? En Luxemburg ? Of Groot-Brittannië?

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS